Εφιάλτης δίχως τέλος στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 950 νεκροί, 610 τραυματίες από τα 6,1 Ρίχτερ (Photos – Video)

Εφιάλτης δίχως τέλος στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 950 νεκροί, 610 τραυματίες από τα 6,1 Ρίχτερ  (Photos – Video)

Οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα το Αφγανιστάν έφτασαν τους 950, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι άλλοι 610 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Νωρίτερα, πρώιμος απολογισμός έκανε λόγο για 280 νεκρούς.

Δείτε επίσης: Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 280 νεκροί από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ (Photos – Video)

Ο τραγικός απολογισμός ανεβαίνει συνεχώς καθώς περνούνε οι ώρες αφού εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια. Οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην επαρχία Πακτίκα, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών των Ταλιμπάν.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την αποτίμηση των ζημιών.

Ο σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα, με επίκεντρο κοντά στην πόλη Χοστ, νότια της πρωτεύουσας, Καμπούλ, ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

 

Φωτογραφίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και scoial media δείχνουν σπίτια να έχουν καταρρεύσει και τα σωστικά συνεργεία μαζί με τους πολίτες να αναζητούν επιζώντες.

 

Τοπικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί εάν η κεντρική κυβέρνηση δεν παράσχει επείγουσα βοήθεια.

«Ένας ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τέσσερις συνοικίες της επαρχίας Πάκτικα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες συμπατριώτες μας και καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια», έγραψε στο Twitter ο Μπιλάλ Καρίμι, αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν. «Προτρέπουμε όλες τις υπηρεσίες βοήθειας να στείλουν ομάδες στην περιοχή αμέσως για να αποτραπεί μια περαιτέρω καταστροφή».

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε επίσης ότι η δόνηση έγινε αισθητή στο Πακιστάν.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter