Εφιάλτης στην Εύβοια: Απεγκλωβίζουν κατοίκους στην Αγία Άννα με πλωτά μέσα – Απειλούνται τα χωριά Αμέλαντες και Σκεπαστή

Εφιάλτης στην Εύβοια: Απεγκλωβίζουν κατοίκους στην Αγία Άννα με πλωτά μέσα – Απειλούνται τα χωριά Αμέλαντες και Σκεπαστή
Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Σκεπαστή της Βόρειας Εύβοιας, αργά το βράδυ της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Εύβοια με το μεγάλο πύρινο μέτωπο να μαίνεται ανεξέλεγκτο και να κατευθύνεται ανάμεσα στη Σκεπαστή και τους Κουρκουλούς.  Το μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί και κινείται απειλητικά προς τη συγκεκριμένη περιοχή. Aγωνία επικρατεί και για τα χωριά Αμέλαντες και Κεραμειά.

 

Οι φλόγες έχουν φτάσει σχεδόν στην Αγία Άννα η οποία και εκκενώνεται διά θαλάσσης. Οι κάτοικοι της Αγίας Άννας έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός στην τηλεόραση του Alpha στέλνονται εκ νέου πλωτά μέσα για να τους απομακρύνουν από την περιοχή.

Δείτε επίσης: Εύβοια: Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους κατοίκους της Σκεπαστής για να σώσουν το χωριό τους (Video)

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η δεύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην Αγία Άννα καθώς το απόγευμα είχαν απομακρυνθεί οι παραθεριστές αλλά και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο και το κάμπινγκ.

Λίγο μετά τις 10.00μ.μ. το βράδυ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γεώργιος Τσαπουρνιώτης ανέφερε ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη.

«Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» ανέφερε στη δραματική έκκλησή του ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη καθώς επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 65 οχήματα, δημοτικές και εθελοντικές οργανώσεις.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στο OPEN νωρίτερα είπε πως έχουν εκκενωθεί 25 χωριά και πως η φωτιά καίει επί 3 ημέρες. Έχει κάψει προς τον Ευβοϊκό Κόλπο και τώρα έχει γυρίσει και καταστρέφει όλα τα χωριά που βλέπουν προς το Αιγαίο.

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας και στα δύο χωριά.

Ο κ Σπανός απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter