ΕΦΚΑ: Αδυναμία εύρεσης δικαιούχων ΕΚΑΣ το 2016

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) δεν μπορεί για τεχνικούς λόγους να βρει τους δικαιούχους ΕΚΑΣ για το πρώτο πεντάμηνο του 2016.

Την παραδοχή του συγκεκριμένου προβλήματος κάνει η ίδια η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) επισημαίνοντας ότι εφεξής την αρμοδιότητα εύρεσης των δικαιούχων αναλαμβάνουν οι κατά τόπους υπηρεσίες πληρωμής συντάξεων.

Βέβαια το πρόβλημα της ΗΔΙΚΑ έχει προεκτάσεις αφού ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να βρει ούτε πόσοι από τους παραπάνω δικαιούχους, έχασαν το ΕΚΑΣ τον περασμένο Ιούνιο για να τους εντάξει στα αντισταθμιστικά μέτρα της χρονικής περιόδου Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2016…

Ακόμα και έτσι πάντως, ο ΕΦΚΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αναζητηθούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά σε όσους έχουν ήδη λάβει το ΕΚΑΣ και ανήκουν στους συνταξιούχους της παραπάνω χρονικής περιόδου. Μοναδική περίπτωση όπου αναζητούνται αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά είναι ο συνταξιούχος να έχει υποβάλλει δήλωση για να λάβει το σχετικό βοήθημα, με δόλο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.