Ακόμα 38 λάθος επανυπολογισμοί σε συντάξεις – Εξώδικο κατά του e-ΕΦΚΑ κατέθεσε το ΕΝΔΙΣΥ

Ακόμα 38 λάθος επανυπολογισμοί σε συντάξεις – Εξώδικο κατά του e-ΕΦΚΑ κατέθεσε το ΕΝΔΙΣΥ

Συνεχώς αυξάνεται ο κατάλογος με τις λάθος συντάξεις αφού ακόμη 38 περιπτώσεις συντάξεων με κραυγαλέα λάθη κατά τον επανϋπολογισμό τους διαπίστωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ ήδη έχει στείλει εξώδικο κατά του e-ΕΦΚΑ και επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε νέα μηνυτήρια αναφορά στην περίπτωση που ο ΕΦΚΑ δεν σπεύσει να διορθώσει τα συγκεκριμένα λάθη που έχουν ως συνέπεια οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν μικρότερη σύνταξη από αυτή που δικαιούνται.

«Ο επανυπολογισμός των συντάξεων τείνει να εξελιχθεί σε γάγγραινα για τον e-ΕΦΚΑ. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη του, απέστειλε στον e-ΕΦΚΑ, άλλες 38 περιπτώσεις με κραυγαλέα λάθη, που ζητούν διόρθωση, με Εξώδικη Δήλωση με αριθμό 1212-10/5/2022» επισημαίνει το ΕΝΔΙΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία με 12 περιπτώσεις λανθασμένων συντάξεων όπου ο ΕΦΚΑ απάντησε προφορικά «ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις». Τώρα, το ΕΝΔΙΣΥ απαιτεί να δοθούν όλα τα έγγραφα για τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τα λάθη. Ζητάει επίσης, «εδώ και τώρα» να διορθωθούν και να αποδοθούν οι νέες, αυξημένες συντάξεις στους δικαιούχους, καθώς και τα αναδρομικά ποσά που οφείλονται από 1/1/2019 και μετά, καθώς και από το 2016 αντίστοιχα.

Το Δίκτυο ισχυρίζεται ότι ο επανυπολογισμός του 2019 έγινε σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία είχε ηλεκτρονικά τότε ο e-ΕΦΚΑ και όχι με τα πραγματικά στοιχεία που είχε ο κάθε φάκελος χωριστά, με αποτέλεσμα: α) να μην έχουν υπολογιστεί στην ανταποδοτικότητα η προσαύξηση των ασφαλίστρων πάνω από 20%, και β) δεν έχουν υπολογιστεί τα βαρέα και υπερβαρέα ένσημα.

Επίσης στην παράλληλη ασφάλιση δεν έχουν υπολογιστεί οι αποδοχές του παράλληλου χρόνου στον επανυπολογισμό του 2019 (ν. 4387/2016, νόμος Κατρούγκαλου).

Τέλος, σημειώνει όσο αφορά στις συντάξεις χηρείας σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει επανυπολογιστεί η μεταβίβαση της χηρείας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουν υπολογιστεί τα βαρέα ένσημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter