EΦΚΑ: Από Δευτέρα οι εισφορές του Μαρτίου

EΦΚΑ: Από Δευτέρα οι εισφορές του Μαρτίου

Από την Δευτέρα, 24 Απριλίου, θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του μηνός Μαρτίου, για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τα ειδοποιητήρια εφεξής θα είναι μηνιαία και όχι διμηνιαία, όπως συνέβη κατά την έναρξη λειτουργίας του νέου τρόπου καταβολής εισφορών. Επίσης, ειδικά στα ειδοποιητήρια του Μαρτίου, θα συμπεριληφθούν ξανά, μόνο οι εισφορές που αφορούν την κύρια ασφάλιση (20%) και τις παροχές υγείας (6,95%).,

Αυτό σημαίνει ότι στα ειδοποιητήρια δεν θα περιλαμβάνονται τα ποσοστά εισφορών για επικούρηση (7%) και εφάπαξ (4%). Ο ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα έτοιμο το σχετικό λογισμικό, ώστε να είναι εφικτός ο υπολογισμός των εισφορών γι’ αυτές τις ειδικές κατηγορίες ασφάλισης και έτσι δεν μπορεί να τις προσθέσει στα ειδοποιητήρια που θα λάβουν για τον Μάρτιο οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες. 

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του έτους, δεν έχουν ακόμα επιβληθεί εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ. Στις προθέσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι, όταν καταστεί εφικτό, να συμπεριληφθούν και οι εισφορές αυτές, με την ανάλογη αναδρομική παρακράτηση βέβαια, από τον Ιανουάριο και μετά. Είναι προφανές ότι όσο περνούν οι μήνες και δεν καλύπτεται και η συγκεκριμένη προϋπόθεση, τόσο συσσωρεύονται ποσά ασφάλισης για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ βοήθημα, που θα προκαλέσουν πρόσθετη επιβάρυνση σε χιλιάδες ασφαλισμένους, όταν ξεκινήσει η καταβολή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter