Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΕΦΚΑ: Έρχεται παράταση στις εισφορές δικηγόρων

Θετικός εμφανίστηκε ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Αθανάσιος Μπακαλέξης, στο ενδεχόμενο να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων, που αφορούν το 2016, για τις 30 Ιουνίου 2017.

Μία ημέρα πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκε με τον διοικητή του ΕΦΚΑ και του απηύθυνε σχετικό αίτημα όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν έως τώρα, προκύπτει ότι ο ΕΦΚΑ βλέπει με «θετικό μάτι» το αίτημα των δικηγόρων, έτσι ώστε να απεμπλακούν από την άμεση καταβολή των περσινών εισφορών, την ώρα που βρίσκεται εν εξελίξει και η καταβολή των τρεχουσών. Άλλωστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν διαπιστώσει σωρεία λαθών σε ειδοποιητήρια ασφάλισης για τους δικηγόρους, που αφορούν το πρώτο δίμηνο του 2017. Για το λόγο αυτό μια ενδεχόμενη τρίμηνη παράταση των περσινών εισφορών θα εξυπηρετούσε ώστε να διορθωθούν τα λάθη που έχουν εντοπιστεί στα φετινά ειδοποιητήρια και να διευκολυνθεί η καταβολή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.