ΕΦΚΑ: Η τετραετής «οδύσσεια» μιας δικαστικής δικαίωσης συνταξιούχων

ΕΦΚΑ: Η τετραετής «οδύσσεια» μιας δικαστικής δικαίωσης συνταξιούχων

Διαβεβαιώσεις από τον προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, ότι το θέμα τους θα λυθεί εντός των επόμενων 15 ημερών, έλαβαν σε σημερινή τους συνάντησης εκπρόσωποι των γυναικών συνταξιούχων του πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, αναφορικά με τα ποσά που τους έχουν επιδικαστεί από το 2015.

Πρόκειται για 10 γυναίκες συνταξιούχους, των οποίων η ιστορία δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθούν να λειτουργούν υπηρεσίες του Δημοσίου στη χώρα μας, παρά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Οι εν λόγω συνταξιούχοι, πρώην υπάλληλοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, έχουν δικαιωθεί στα Δικαστήρια από το 2015. Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 4912/2015 αμετάκλητη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας. Σύμφωνα με αυτή, οι συγκεκριμένες συνταξιούχοι θα πρέπει να λάβουν αναδρομικά ποσά τα οποία και τους επιδικάσθηκαν ως νοσοκομειακό επίδομα για το χρονικό διάστημα από 1/1/2000 έως και 31/12/2005. Ωστόσο αν και η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι αμετάκλητη από το 2015 και από το Νοέμβριο του 2018 έχουν κατατεθεί όλα τα σχετικά έγγραφα προς τον ΕΦΚΑ, εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, παρά μόνο διαβεβαιώσεις.

Σήμερα εκπρόσωποι των συνταξιούχων που έχουν δικαιωθεί επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί συνομίλησαν μεταξύ άλλων και τηλεφωνικά με το Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι «θα υπογράψει τα σχετικά εντάλματα πληρωμής» και ότι εντός 15 ημερών το πρόβλημα τους θα έχει λυθεί, όπως ανέφεραν στο documentonews.gr. Μένει μόνο να φανεί εάν τελικά αυτή τη φορά η υπόσχεση που τους δόθηκε θα πραγματοποιηθεί.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι γιατί από το 2015 μέχρι και σήμερα δεν έχει εκτελεστεί από τον ΕΦΚΑ η αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Με κίνδυνο μάλιστα το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει πολύ μεγαλύτερο ποσό τελικά, εξαιτίας και των τόκων που συνυπολογίζονται. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter