ΕΦΚΑ: Μύθος ή πραγματικότητα η αύξηση των εσόδων…

ΕΦΚΑ: Μύθος ή πραγματικότητα η αύξηση των εσόδων…

Από τη μία η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) υποστηρίζει ότι τα έσοδα κατά το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους πήγαν καλύτερα του αναμενομένου κατά 41 εκατ. ευρώ. Από την άλλη υπάρχουν στελέχη του νέου υπερ – ταμείου κύριας ασφάλισης που εκτιμούν ότι τελικά δεν θα αποφευχθεί το έλλειμμα έως το τέλος του έτους. Το γεγονός ότι ήδη προς τον ΕΟΠΥΥ έχει δημιουργηθεί «φέσι» ύψους 130 εκατ. ευρώ δείχνει πώς προέκυψε το αρχικό πλεόνασμα…

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ υπολογίζουν ότι έχει καταστεί εφικτό να πληρώσουν εισφορές περίπου 1,3 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι και να εισπραχθούν 264 εκατ. ευρώ. Επίσης η εισπραξιμότητα από εισφορές μη μισθωτών έχει αυξηθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, ξεπερνώντας το 60%, όχι όμως και το 70% που ήταν ο αρχικός στόχος. Επειδή όμως έχει επικρατήσει σύγχυση σχετικά με την ακρίβεια των αριθμών, η διοίκηση του Φορέα προσανατολίζεται άμεσα, ίσως και εντός της ημέρας, να δώσει στη δημοσιότητα τα τελικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες πριν λήξει και η δεύτερη παράταση που δόθηκε για την καταβολή των εισφορών του μηνός Ιανουαρίου. Μπορεί οι ασφαλισμένοι που ακόμα δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια να είναι όλο και πιο λίγοι, την ίδια στιγμή όμως αυξάνονται εκείνοι που αμφισβητούν τα ποσά εισφορών που τους έχουν επιβληθεί. Μένει να διαπιστωθεί πώς θα υποβληθούν οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) από τους εργοδότες και να φανεί επίσης σε ποιες περιπτώσεις θα αναλάβουν το μερίδιο του κόστους από τις εισφορές, που τους αναλογεί και σε ποιες όχι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter