Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΕΦΚΑ: Όχι στην καταστροφολογία – απονεμήθηκαν 40.000 συντάξεις σε ένα τρίμηνο

Ο ρυθμός έκδοσης και καταβολής συντάξεων διαψεύδουν την διακινούμενη καταστροφολογία. Αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), προσθέτοντας ότι το τρίμηνο Ιανουαρίου– Μαρτίου 2017 εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις. Αναφορικά με το έγγραφο του ΕΦΚΑ που είδε το φως της δημοσιότητας και φαίνεται να παρουσιάζει μια άκρως προβληματική κατάσταση στην απονομή των συντάξεων, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την απορρόφηση του κονδυλίου των 859 εκατ. ευρώ που έχει εκταμιευτεί γι’ αυτό τον σκοπό έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, η διοίκηση του φορέα επισημαίνει ότι είναι υποχρέωσή της «η εποπτεία των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη». Τέτοια σημειώματα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η Διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν «απόδειξη χρηστής διοίκησης», τονίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του ΕΦΚΑ θεωρεί ότι ο ρυθμός έκδοσης συντάξεων θα αυξάνεται όσο θα ομαλοποιείται η λειτουργία του νέου υπερ – ταμείου κύριας ασφάλισης. Για το λόγο αυτό κρίνεται ως «εφικτός» ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

Α.Β.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.