Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΕΦΚΑ: Πλεόνασμα 41 εκατ. ευρώ στα έσοδα το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Δημοσιονομικό πλεόνασμα 41 εκατ. ευρώ καταγράφηκε στα έσοδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. 

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την πορεία των εσόδων έως τις 29 Μαρτίου, προκύπτει ότι εάν συνυπολογιστούν και οι κατηγορίες των ασφαλισμένων που έλαβαν παρατάσεις για την καταβολή των εισφορών τους, τότε ο προϋπολογισμός των δύο πρώτων μηνών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα που θα προσεγγίσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Επισημαίνεται ότι ο αρχικός στόχος για το πρώτο δίμηνο της τρέχουσας χρονιάς ήταν για έλλειμμα που θα ανερχόταν στα 116 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, με ξεχωριστή ανακοίνωση, κρίνει ως «απολύτως ικανοποιητική» την πορεία των εσόδων κατά το πρώτο δίμηνο του έτους και τονίζει ότι τα στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.