ΕΦΚΑ: Ποιοι παίρνουν παράταση καταβολής εισφορών

ΕΦΚΑ: Ποιοι παίρνουν παράταση καταβολής εισφορών

Νέο γύρο παρατάσεων καταβολής εισφορών έως τις 28 Απριλίου για συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων και υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων έως τις 7 Απριλίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). 

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην υποβολή ΑΠΔ και στην καταβολή εισφορών Ιανουαρίου μέχρι τις 7 Απριλίου για όσους είναι ασφαλισμένοι στο τ. ΤΣΑΥ (υγειονομικοί) στο τ. ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (δημοσιογράφοι) αλλά και σε όσους αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ). Αιτία της συγκεκριμένης παράτασης είναι ότι οι σχετικές εγκύκλιοι γι’ αυτές τις κατηγορίες ασφαλισμένων δημοσιοποιήθηκαν μόλις την περασμένη Τρίτη και η διοίκηση του ΕΦΚΑ κατανόησε ότι χρειάζεται μια διαδικασία προσαρμογής στο νέο τρόπο ασφάλισης.

Την ίδια στιγμή, δόθηκε παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου για την υποβολή ΑΠΔ, αλλά και για καταβολή εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, για τους εργοδότες που απασχολούν Δικηγόρους με έμμισθη εντολή.

Η υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ) για τους ανωτέρω θα πραγματοποιηθεί με μαγνητικό μέσο (cd), στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α.:

• είτε με συμπληρωματική Α.Π.Δ. (04), εφόσον για το υπόλοιπο απασχολούμενο προσωπικό έχει υποβληθεί η κανονική Α.Π.Δ. (01).

• είτε με κανονική Α.Π.Δ. (01), για τους εργοδότες που θα απογραφούν για πρώτη φόρα.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν εμπίπτει στις ως άνω κατηγορίες, έχουν την υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών ως εξής :

• ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου 1/2017 και ΔΧ/2016 έως 31/3/2017,

• ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου 2/2017 έως 13/4/2017.

Επίσης, ανάλογη παράταση έως τις 28 Απριλίου, δόθηκε και για τους εργοδότες με υποχρέωση δίμηνης υποβολής Α.Π.Δ. (Δημόσιο, Ο.Τ.Α. Α΄ & Β΄ Βαθμού κ.λ.π). Η παράταση αφορά και σε αυτή την περίπτωση, την προθεσμία υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου 1/2017 και την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών.

ΕΦΚΑ: Παρατείνονται οι εισφορές μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων

Παρατείνονται έως τις 30 Ιουνίου οι προθεσμίες καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για δικηγόρους, μηχανικούς και γιατρούς. Με επίσημη ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ενημερώνει ότι η παράταση αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές της περσινής χρονιάς, η προθεσμία για τις οποίες έληγε στο τέλος Μαρτίου. Ειδικότερα:

*Παρατείνεται η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους του π. ΕΤΑΑ – ΤΑΝ (δικηγόρους) και αφορά τις εισφορές του 2016.

*Παρατείνεται η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους του π. ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικούς) και π. ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ (υγειονομικούς) και αφορά τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016.

Επισημαίνεται ότι η παράταση δίνεται χωρίς να υπάρξουν προσαυξήσεις για τους ασφαλισμένους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter