ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνει η μερική καταβολή εισφορών

ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνει η μερική καταβολή εισφορών

Το δικαίωμα σε μερική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, αποκτούν στο εξής οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες. Με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται από το υπουργείο Εργασίας, να δοθεί ένα πρόσθετο κίνητρο σε αυτούς τους ασφαλισμένους, ώστε να διατηρηθούν εντός συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή να παραμείνουν «ενεργοί». 

Το μέτρο αυτό απευθύνεται για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, που για κάποια χρονικά διαστήματα στη διάρκεια ενός έτους, βρίσκονται με πολύ μικρό ή χωρίς καθόλου εισόδημα. 

Σε αυτή την περίπτωση, οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα έχουν στο εξής το δικαίωμα να πετύχουν συνέχιση της ασφάλισής τους, έστω καταβάλλοντας ένα μέρος από τις εισφορές που τους αναλογούν, ανά μήνα.

 Η εξόφληση θα μπορεί να γίνει έως το τέλος του εκάστοτε έτους. Με τον τρόπο αυτό οι ασφαλισμένοι καταφέρνουν να διατηρήσουν το δικαίωμα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη τους (πχ τέκνα). Επίσης, κινδυνεύουν με προσαύξηση, μόνο για το ποσό που δεν έχουν καταβάλλει και όχι για το σύνολο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter