ΕΦΚΑ: Σήμερα ή αύριο η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων

ΕΦΚΑ: Σήμερα ή αύριο η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων

Σήμερα ή το αργότερο αύριο, αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων σε 1,4 εκατ ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ) πραγματοποιούν τους τελευταίους ελέγχους έτσι ώστε να περιοριστούν τα περιθώρια λάθους στα ειδοποιητήρια. 

Σε πρώτη φάση η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) έχει δυνατότητα να αποστέλλει καθημερινά έως 80.000 ειδοποιητήρια. Όμως αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr) ένας μεγάλος όγκος ειδοποιητηρίων που θα μπορούν να ενημερώσουν τους ασφαλισμένους. 

Υπολογίζεται ότι πάνω από 800.000 έντυπα θα καταστεί εφικτό να αναρτηθούν ταυτόχρονα. Τα ειδοποιητήρια θα παρουσιάζουν τις οφειλές του πρώτου διμήνου του τρέχοντος έτους.

Θα γίνεται αντιληπτό ότι η εξόφληση των εισφορών είναι μηνιαία, αφού θα φαίνεται το ποσό που πρέπει να καταβληθεί για τον Ιανουάριο, έως τις 28 Φεβρουαρίου και για τον Φεβρουάριο, έως τις 31 Μαρτίου.

 Τα ειδοποιητήρια θα εμπεριέχουν όμως μόνο τις εισφορές για τον κλάδο σύνταξης (20%) και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (6,95%). 

Δεν θα περιλαμβάνουν τυχόν εισφορές για εφάπαξ (4%) και για επικούρηση (7%), όπου προβλέπεται. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι συγκεκριμένες εισφορές να ενσωματωθούν στα ειδοποιητήρια του επόμενου διμήνου και να υπάρξει αναδρομική καταβολή τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter