ΕΦΚΑ: Σήμερα τα τελευταία ειδοποιητήρια

Σήμερα εκδίδονται και τα τελευταία ειδοποιητήρια των ασφαλισμένων στο efka.gov.gr, όπως έκανε γνωστό ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Δημήτρης Τσακίρης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84, ο λόγος που δεν υπάρχει μεγάλη εισπραξιμότητα από τις εισφορές του ΕΦΚΑ είναι ότι κάποιος μπορεί να περιμένει να πληρώσει την εισφορά του μέχρι τις 17 του μήνα, την ημερομηνία δηλαδή μέχρι την οποία έχει δοθεί παράταση. 

Σημείωσε, επίσης, με το νέο ασφαλιστικό το 80% των ασφαλισμένων πληρώνει λιγότερα από όσα πλήρωνε, το 10% πληρώνει τα ίδια και ένα 10% πληρώνει μεγαλύτερες εισφορές. Όπως αναφέρεται στα www.dikaiologitika.gr, υπενθυμίζεται ότι η εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έχει πέσει κατακόρυφα καθώς από τα 1.194.000 σημειώματα του ΕΦΚΑ πληρώθηκαν τα 323.600 ενώ το υπουργείο Εργασίας προωθεί σχέδιο νόμου με στόχο «την επίσπευση διαδικασιών για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης». 

Σε αυτό θα περιλαμβάνονται διατάξεις που αλλάζουν σημαντικά σημεία του νόμου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 και θα έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017 κι ακόμη δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από 150.000 ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν ακόμη το ύψος των εισφορών που θα πρέπει να καταβάλουν στον ΕΦΚΑ, παρότι πέρασε και η πρώτη εβδομάδα της παράτασης που δόθηκε εσπευσμένα για τις πληρωμές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.