ΕΦΚΑ: Στα 140 εκατ ευρώ τα έσοδα του Μαρτίου

Στα 140 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα από καταβολή εισφορών για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης τον Μάρτιο. Συνολικά στο α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατέστη εφικτό να εισπραχθούν περισσότερα από 500 εκατ ευρώ και έτσι, σε συνδυασμό με τη μειωμένη συνταξιοδοτική δαπάνη, καταγράφηκε δημοσιονομικό πλεόνασμα το ίδιο χρονικό διάστημα, στα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα που τα έσοδα είχαν φτάσει στα 160 εκατ. ευρώ, καταγράφηκε μείωση. Αντίστοιχα η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών για μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) υποχώρησε από το 60% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο.

Η εκτίμηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι ότι εάν σταματήσουν να δίνονται παρατάσεις καταβολής εισφορών και ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα είναι εφικτό τα έσοδα να συνεχίσουν να κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Γι’ αυτό και για τον μήνα Απρίλιο, τα ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν ήδη και το χρονικό περιθώριο που δόθηκε για την εμπρόθεσμη καταβολή τους είναι έως τα τέλη Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.