Εφόδιο για το μέλλον η αντίσταση κατά της χούντας

Εφόδιο για το μέλλον η αντίσταση κατά της χούντας

Πριν από 53 χρόνια η φασιστική Δεξιά οδηγούσε την Ελλάδα σε ένα βαθύ τούνελ που θα την έφερνε πολλά χρόνια πίσω.

Μετά από επτά χρόνια όταν θα κατέρρεε η χούντα κάτω από το βάρος της προδοσίας της Κύπρου ο ελληνικός λαός πίστευε ότι θα ανέτειλε μια διαφορετική περίοδος προόδου και δημιουργίας. Δυστυχώς σε πολλά διαψεύστηκε.

Σήμερα η Ελλάδα αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης διέρχεται μια πρωτοφανή περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η οποία οδηγεί σε μια νέα οικονομική κρίση. Με αφορμή την καταπολέμηση της πανδημίας θεσμοθετούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη νέοι αντεργατικοί νόμοι με την αναστολή συμβάσεων εργασίας, την γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας.

Ταυτόχρονα με αδιαφανείς διαδικασίες η κυβέρνηση διανέμει εκατομμύρια ευρώ στα φίλα προσκείμενα σε αυτή Μέσα Ενημέρωσης και σε μια ελίτ επιχειρηματιών, εγκαταλείποντας τη μεσαία τάξη και τους λιγότερους προνομιούχους πολίτες και αδιαφορώντας για τη μεγάλη κρίση που έρχεται.

Σε μια Ευρώπη που συνθλίβεται από πολιτικές λιτότητας, από τον στυγνό κι απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά, οι εθνικισμοί, και η ξενοφοβία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκμεταλλευόμενη τα μέτρα κατά της πανδημίας δημιουργεί τις συνθήκες που καταστούν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Η φετινή επέτειος του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών του 1967 βρίσκει την ελληνική κοινωνία μπροστά στο άγνωστο της επόμενης ημέρας.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει παραδείγματα από την αντίσταση εναντίων της χούντας ως εφόδιο για τις μάχες που θα πρέπει να δώσει στο άμεσο μέλλον για περισσότερα δημοκρατικά δικαιώματα αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη η οποία θα δοκιμαστεί σκληρά.

Δεν θα πρέπει να αφήσει τους λίγους να τον συνθλίψουν με πρόσχημα την πανδημία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter