Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο

Σήμα από τις τοπικές αρχές στην Οικονομική Αστυνομία για περίεργες κινήσεις στην έδρα της Κιβωτού στο νησί της Χίου, οδήγησε στην άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων που έκαναν «ντου» στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελίες – σοκ για την «Κιβωτό»: «Έβγαλαν τον αγκώνα βρέφους – 15χρονα εκτελούσαν χρέη παιδαγωγού» (Video)

Παράλληλα, συνεχίζονται τόσο οι έρευνες της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την διαχείριση των δωρεών -χορηγιών, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ , προς την Κιβωτό του Κόσμου, στο πλαίσιο της οποίας ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί των υπευθύνων της δομής, καθώς επίσης και η ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από δύο εισαγγελείς ανηλίκων σχετικά με τις σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποιήσεις σε βάρος πρώην τροφίμων στης δομής. Οι εισαγγελείς έχουν ήδη εξετάσει τρεις μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους είναι πρώην εργαζόμενοι σε διάφορες εγκαταστάσεις της δομής που φέρεται να έχουν μιλήσει για συγκεκριμένες ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές. Υπενθυμίζεται ότι διερευνάται και η καταγγελία 19χρονου σήμερα πρώην τροφίμου για σεξουαλική παρενόχληση.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελικές αρχές έχουν στα χέρια τους προσώρας αρκετές μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών και μία για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ οι ελεγχόμενοι προς το παρόν είναι τέσσερα άτομα, ο πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής και ψυχή της «Κιβωτού», αλλά και στενοί συνεργάτες του.

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter