Eφοπλιστές: Ανεπαρκείς λιμενικές υποδομές και υπερβολική γραφειοκρατία εμποδίζουν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Eφοπλιστές: Ανεπαρκείς λιμενικές υποδομές και υπερβολική γραφειοκρατία εμποδίζουν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Η Ελλάδα μπορεί μεν να διαθέτει όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα που την κατατάσσουν σε έναν από τους πρώτους προορισμούς στον κόσμο, ωστόσο υπολειπόμαστε σε σχέση με άλλες χώρες ανταγωνιστικών παροχών, λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες. 

Ο κ. Κόντες κάνει λόγο για ανεπαρκείς λιμενικές υποδομές, αεροπορικές συνδέσεις με υπερβολική γραφειοκρατία και πολλαπλές συναρμοδιότητες υπουργείων, που αποτελούν εμπόδιο για μεγαλύτερη αύξηση του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, έχουν ήδη δοθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε κάθε λιμάνι καθώς ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, επέδειξε σημαντικό ενδιαφέρον και μας ζήτησε προτάσεις».

Συμπληρώνει ακόμη ότι «πρόσφατα, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις σε όλα τα νησιά» λόγω και των νέων κανονισμών για τους επιβάτες εκτός Σένγκεν που θα πρέπει να εφαρμοστούν υποχρεωτικά από 01/01/2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter