Δε θα υπάρξει παράταση

Εφορία - Μικρότερος ο μέσος όρος για φέτος

Τον στόχο του 2016 τείνει να αγγίξει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για φέτος. Ως αυτή την ώρα έχουν υποβληθεί 6.115.809 δηλώσεις, όταν το 2017 είχαν υποβληθεί 6.241.795 και το 2016 6.122.425. 

Σημειωτέον, ότι άλλη παράταση δεν… «παίζει» και πως οι φορολογούμενοι που άφησαν για την τελευταία μέρα την υποβολή της δήλωσης μέχρι αύριο θα πρέπει να έχουν καταβάλει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία 4 στους δέκα φορολογούμενους έχουν να πληρώσουν μέσο φόρο 1.277,19 ευρώ αισθητά μειωμένο σε σχέση με πέρσι που ήταν κοντά στα 1.492 ευρώ. Ένας στους δέκα φορολογούμενους έχει να λαμβάνει επιστροφή φόρου περίπου 450 ευρώ και σχεδόν πέντε στους δέκα φορολογούμενους ούτε έχουν να πληρώνουν, αλλά ούτε και να παίρνουν από την εφορία, αφού έκαναν μηδενικές δηλώσεις.

Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα καλούνται να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη λήγει στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και το τέλος επιτηδεύματος, κατά περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.