Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας: «Πρώτη φορά στην ιστορία κάηκαν οι Μυκήνες» (Video)

Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας: «Πρώτη φορά στην ιστορία κάηκαν οι Μυκήνες» (Video)

Η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας τόνισε ότι ο αρχαιολογικό χώρος των Μυκηνών δεν έχει καεί μέχρι σήμερα, απαντώντας σε ερώτηση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γιάννη Ραγκούση και τους Γιάννη Γκιόλα (βουλευτής Αργολίδας), Πάνο Σκουρολιάκο (τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος) μετέβη στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών ο οποίος παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε, μεταξύ άλλων, συνομιλία και με την κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου η οποία ανέφερε ότι ο χώρος δεν έχει ξανακαεί.

Η στιχομυθία τους:

Γιάννης Ραγκούσης: Πότε έχει ξανακαεί ο χώρος;

Έφορος: Ο χώρος δεν έχει ξανακαεί.

Γ.Ρ.: Ποτέ στην ιστορία του ,δηλαδή τα τελευταία χρόνια, αιώνες μάλλον όχι , πρώτη φορά.

Έφορος: Ναι, εξ όσων γνωρίζω βεβαίως.

https://www.facebook.com/giannisragkousis/videos/10224270884456781/

Ραγκούσης: «Το κράτος του κ. Μητσοτάκη είχε πάει για μπάνιο»

Σε δηλώσεις του με αφορμή την πυρκαγιά στις Μυκήνες, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για το γεγονός πως το μέρος παραδόθηκε ανυπεράσπιστο στις φλόγες.

Ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε τα εξής:

«Η λειτουργία του κράτους κρίνεται κι αυτή εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι θλιβερό, είναι θλιβερό για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες, για την παγκόσμια κοινότητα και είναι θλιβερό, γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτός ο τόσο σπουδαίος, ο τόσο σημαντικός παγκοσμίως αρχαιολογικός χώρος παραδόθηκε ουσιαστικά ανυπεράσπιστος στις φλόγες.

Αυτό, ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών δεν το είχε υποστεί όχι εδώ και χρόνια, αλλά εδώ και αιώνες. Υπ΄αυτήν την έννοια λοιπόν είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν και βεβαίως πρέπει στο τέλος να αποδοθούν. Το πρώτο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι αυτός εδώ ο αρχαιολογικός χώρος χθες παραδόθηκε ανυπεράσπιστος στις φλόγες, γιατί προφανώς το κράτος του κ. Μητσοτάκη είχε πάει για μπάνιο».

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10224271245585809&id=1143361152

Δήλωση από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

«Η λειτουργία του κράτους κρίνεται κι αυτή εκ του αποτελέσματος και το…

Gepostet von Giannis Ragkousis am Montag, 31. August 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter