Έφτασαν στη Βρετανία τα πρώτα εμβόλια κατά του Covid-19

Έφτασαν στη Βρετανία τα πρώτα εμβόλια κατά του Covid-19

Στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδόθηκαν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορoνοϊό, όπως αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία και αναμένεται τις επόμενες ημέρες -δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα- να διανεμηθούν σε κέντρα εμβολιασμού σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, αριθμός ικανοποιητικός για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο επικεφαλής σύμβουλος υγείας δήλωσε ότι το πρώτο κύμα εμβολιασμών θα μπορούσε να αποτρέψει έως και το 99% των εισαγωγών και θανάτων στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στο BBC News, ο καθηγητής Jonathan Van-Tam είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό, αν όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου έκαναν το εμβόλιο.

Χαρακτήρισε κρίσιμη τη διανομή του όσο γίνεται πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερο εύρος αλλά αναγνώρισε πως θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ευελιξία στον κατάλογο.

Η σειρά εμβολιασμού έχει καθοριστεί από τη μεικτή επιτροπή εμβολιασμού και ανοσοποίησης (JCVI) που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οι ηλικιωμένοι στα γηροκομεία και το προσωπικό φροντίδας τους έχουν τοποθετηθεί στην κορυφή της λίστας προτεραιότητας και ακολουθούν όλα τα άτομα άνω τον 80 χρόνων.

Τα εμβόλια Pfizer / BioNTech γίνονται στο Βέλγιο και έχουν ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Eurotunnel.

Πηγή: BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter