Έφτασαν στον Καναδά οι δύο Καναδοί που αφέθηκαν ελεύθεροι από την Κίνα

Έφτασαν στον Καναδά οι δύο Καναδοί που αφέθηκαν ελεύθεροι από την Κίνα
Μάικλ Κόβριγκ και Μάικλ Σπέιβορ

Οι δύο Καναδοί, που κρατούνταν για πάνω από 1000 ημέρες από το Πεκίνο, από τα τέλη του 2018 και αφέθηκαν χθες ελεύθεροι, επέστρεψαν στην πατρίδα τους σήμερα το πρωί, όπου τους υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Οι δύο άνδρες, που αποφυλακίστηκαν λίγο μετά την αναχώρηση της οικονομικής διευθύντριας του τεχνολογικού κολοσσού της Huawei Μενγκ Ουάνγκζου, προσγειώθηκαν στο Κάλγκαρι, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με τα πλάνα που πρόβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο CTV, ο πρωθυπουργός τους αγκάλιασε στον τερματικό σταθμό, μόλις κατέβηκαν από το αεροσκάφος σήμερα το πρωί.

«Οι δύο άνδρες έζησαν για περισσότερες από 1000 ημέρες μια φρικτή δοκιμασία. Επέδειξαν αποφασιστικότητα, χάρη, προσαρμοστικότητα σε κάθε βήμα και αποτελούν έμπνευση για όλους εμάς», δήλωσε χθες ο Καναδός πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι φεύγουν από την Κίνα.

Ο πρώην διπλωμάτης Μάικλ Κόβριγκ και ο επιχειρηματίας Μάικλ Σπέιβορ συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2018 στην Κίνα για κατασκοπία, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου διπλωματική κρίση μεταξύ της Οτάβας και του Πεκίνου.

Η κράτησή τους έγινε αντιληπτή από τον Καναδά ως μέτρο αντιποίνων μετά τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Μενγκ Ουάνγκζου, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ.

Η Μενγκ, που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στον Καναδά εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, επιβιβάστηκε χθες σε πτήση για την Κίνα, αφότου αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter