Έφτασε η ώρα της απολογίας για τον Δημήτρη Λιγνάδη – Τι θα καταθέσει στην ανακρίτρια

Έφτασε η ώρα της απολογίας για τον Δημήτρη Λιγνάδη – Τι θα καταθέσει στην ανακρίτρια

Το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσει σήμερα, Πέμπτη ο Δημήτρης Λιγνάδης μαζί με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια ώστε να απολογηθεί για τα όσα του καταλογίζουν οι μηνυτές του.

Κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή ο Δημήτρης Λιγνάδης, καλείται να απολογηθεί για το αδίκημα αυτό έπειτα από δυο προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγια έχει καταθέσει αίτημα ακυρότητας της προδικασίας, κάτι το οποίο θα κρίνει με βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό τότε η έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος ενδέχεται να μην απολογηθεί σε αυτή τη φάση. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό τότε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης θα απολογηθεί στην ανακρίτρια για το κακούργημα του βιασμού.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας έχει δώσει ήδη το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Λιγνάδης θα υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε διαφορετικά μέρη από εκείνα που τον τοποθετούν τα φερόμενα θύματά του τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. 

«Εχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο. Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρίσκονταν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο» είπε ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στην περίπτωση του 2010. 

Αναφερόμενος στην δεύτερη περίπτωση, αυτή του Αυγούστου του 2015, υποστήριξε ότι σύμφωνα με το ημερολόγιό του κατά το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ιθάκη.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας αναμένεται να καταθέσει μηνύσεις κατά των δύο ανθρώπων που καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό.

Συνήγορος 40χρονης μάρτυρα: «Παλαιομοδίτικη τακτική δολοφονίας χαρακτήρων»

Την ίδια ώρα η  συνήγορος της 40χρονης μάρτυρα Γ.Κ. στην υπόθεση Λιγνάδη η οποία το βράδυ της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο έκανε λόγο για «παλαιομοδίτικη τακτική δολοφονίας χαρακτήρων, προσπάθεια «επίρριψης ευθυνών στα θύματα» και «απελπισμένη προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter