Έφτασε και στα νησιά Μάρσαλ ο κορονοϊός – Τα πρώτα 2 κρούσματα

Έφτασε και στα νησιά Μάρσαλ ο κορονοϊός – Τα πρώτα 2 κρούσματα

Τα Νησιά Μάρσαλ, μια από τις τελευταίες χώρες στις οποίες δεν έχει ενσκήψει η πανδημία του νέου κορονοϊού, κατέγραψαν επισήμως τα δύο πρώτα τους κρούσματα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη το βράδυ το αρχιπέλαγος αυτό στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δύο μέλη του προσωπικού της αμερικανικής φρουράς της ατόλης Κουατζαλέιν εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό μετά την άφιξή τους στη χώρα από τη Χαβάη με στρατιωτική πτήση.

Η κυβέρνηση του αρχιπελάγους υπογράμμισε ότι οι δύο προσβληθέντες είναι μια 35χρονη γυναίκα και ένας 46χρονος άνδρας, οι οποίοι δεν ήρθαν σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό.

“Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον πληθυσμό ότι πρόκειται για εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία εντοπίστηκαν ενώ οι άνθρωποι αυτοί είχαν τεθεί ήδη σε καραντίνα, την οποία συνεχίζουν”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας της κυβέρνησης Κίνο Καμπούα.

Τα Νησιά Μάρσαλ, το αρχιπέλαγος που βρίσκεται ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Χαβάη, έχουν κλείσει τα σύνορά τους από τις αρχές Μαρτίου για να προστατευθούν από την πανδημία της COVID-19.

Πολλές χώρες του Ειρηνικού, οι οποίες είναι ευάλωτες λόγω των αδύναμων συστημάτων υγείας που έχουν, έσπευσαν να υιοθετήσουν το μέτρο αυτό, παρά το οικονομικό κόστος.

Στο πλαίσιο αυτό οι Κιριμπάτι, Μικρονησία, Ναουρού, Παλάου, Σαμόα, Τόνγκα, Τουβαλού και Βανουάτου δεν έχουν όπως φαίνεται πληγεί από τον νέο κορονοϊό.

Τα Νησιά Σολομώντα ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ένα πρώτο κρούσμα στις αρχές του Οκτωβρίου.

Από τον Ιούνιο, τα Νησιά Μάρσαλ είχαν χαλαρώσει ελαφρώς τους περιορισμούς για να επιτρέψουν σε έναν αριθμό ανθρώπων να εισέλθει στη χώρα, κυρίως εργαζόμενους στην αμερικανική βάση, οι οποίοι τίθενται σε αυστηρή καραντίνα για τρεις εβδομάδες στην αμερικανική φρουρά στην Κουατζαλέιν.

Οι δύο Αμερικανοί, που βρέθηκαν τώρα θετικοί στον νέο κορονοϊό, είχαν εξεταστεί προτού αναχωρήσουν από τη Χαβάη και τα τεστ τους ήταν αρνητικά, διευκρίνισε η Καμπούα, σημειώνοντας ότι και οι δύο είναι ασυμπτωματικοί.

Η αξιωματούχος της κυβέρνησης των Νησιών Μάρσαλ πρόσθεσε ότι η γυναίκα που βρέθηκε τώρα θετική στον ιό είχε προσβληθεί ξανά από COVID-19 τον Ιούλιο και ότι υποβάλλεται σε επιπρόσθετες εξετάσεις για να βρεθεί ο λόγος που ξαναβγήκε θετική στον νέο κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter