Έφτασε ο Πιτίνο: Θα μείνω στον ΠΑΟ για δύο χρόνια

Έφτασε ο Πιτίνο: Θα μείνω στον ΠΑΟ για δύο χρόνια

Για διετή συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό μίλησε, μόλις πάτησε ξανά το πόδι του στην Αθήνα, ο Ρικ Πιτίνο. «Ελπίζω να μείνω για δύο χρόνια», είπε, στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα ο Παναθηναϊκός, η συνεργασία με τον Πιτίνο «δένει» τις δύο πλευρές για 1,5 χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος της περιόδου 2020-21. Δεν είναι σαφές, αν θα υπάρξει συνεργασία του Αμερικανού και με την Εθνική ομάδα μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. 

«Τα χρήματα δεν είναι σημαντικά για μένα, σε αυτό το σημείο της ζωής μου. Μπορεί να νιώθω 27 ετών, αλλά είμαι 67. Εάν ήμουν στα 37 μου, θα νοιαζόμουν περισσότερο για το οικονομικό. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αντιμετωπίζει με σεβασμό και μου προσφέρει τον έλεγχο της ομάδας».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ειδησεογραφία του περασμένου Ιουνίου, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού είχε προσφέρει στον Πιτίνο πόστο προπονητή-προέδρου, πριν ο Αμερικανός επικαλεστεί οικογενειακούς λόγους και αρνηθεί.

Ο Πιτίνο ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να πάρει άλλους παίκτες. «Μου αρέσει η ομάδα όπως είναι», είπε. Πρόσθεσε ότι θα κρατήσει σύσσωμο το υπόλοιπο προπονητικό τιμ, με επικεφαλής τον Γιώργο Βόβορα. «Επιθετικά τα πάμε εξαιρετικά, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και την άμυνα. Αν το κάνουμε, θα είμαστε μια φοβερή ομάδα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας προπονητής είναι να κοιτάζει το σήμερα και όχι το αύριο. Εάν η άμυνα φτάσει στα επίπεδα της επίθεσης, αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει καλά πράγματα».

Ο Ρικ Πιτίνο θα κοουτσάρει κανονικά την Εθνική Ανδρών στο Προολυμπιακό τουρνουά, του οποίου η κλήρωση θα γίνει αύριο το απόγευμα στην Ελβετία. «Η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό θα είναι μία εξαιρετική εισαγωγή, αφού θα έχω την ευκαιρία να ζω από κοντά τους παίκτες που θα έχω το καλοκαίρι», τόνισε.

Και αποκάλυψε, ότι ο άνθρωπος που τον έπεισε να πει το «ναι» στην ΕΟΚ ήταν η σύζυγός του. «Ο θεός σου έδωσε ένα ταλέντο και πρέπει να το εκμεταλλευτείς», μου είπε.

Ο Πιτίνο θα καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο μεθαυριανό ματς με τη Βασκόνια στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια της Εuroleague.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter