Έφτασε στο ανατολικό τμήμα της Ινδίας ο ισχυρός κυκλώνας Φάνι (Photos – Video)

Έφτασε στο ανατολικό τμήμα της Ινδίας ο ισχυρός κυκλώνας Φάνι (Photos – Video)

Ο ισχυρός κυκλώνας Φάνι έφτασε στην ανατολική Ινδία σήμερα στις 08:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία.

«Καταγράψαμε ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 175 ως 180 χλμ/ώρα πριν από περίπου μιάμιση ώρα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο AFP ο Χ.Ρ. Μπίσβας, υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας του κρατιδίου της Οντίσα.

Οι ινδικές αρχές έδωσαν εντολή για την απομάκρυνση περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων από περιοχές της ανατολικής Ινδίας, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή από την οποία αναμένεται να περάσει ο κυκλώνας αυτός, ο οποίος προβλέπεται να είναι ο πιο ισχυρός που αντιμετωπίζει η περιοχή αυτή εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κυκλώνας θα συνοδεύεται από ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα 180-190 χλμ/ώρα και ριπές ανέμου 200 χλμ/ώρα, το οποίο ισοδυναμεί με κυκλώνα κατηγορίας 3 με 4.

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αναμένει ο κυκλώνας που έφτασε στο κρατίδιο της Οντίσα, νότια της Καλκούτα, να ακολουθήσει μια πορεία διασχίζοντας ζώνες στις οποίες κατοικούν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι, περνώντας στη συνέχεια από το κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης προτού φτάσει στο Μπανγκλαντές το Σάββατο αρχίζοντας να αποδυναμώνεται σταδιακά.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αυτές, η στάθμη των υδάτων στο κρατίδιο της Οντίσα μπορεί να ανέβει κατά ενάμιση μέτρο και να πλημμυρίσουν περιοχές, στις οποίες περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα κυκλώνα το 1999.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Μπανγκλαντές έθεσε τον στρατό της χώρας σε κατάσταση συναγερμού και έδωσε εντολή για την απομάκρυνση των κατοίκων από 19 παράκτιες περιοχές, όπου έχουν ανοίξει περισσότερα από 4.000 καταφύγια για κυκλώνες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο των υπηρεσιών διάσωσης Μοχάμαντ Χασίμ.








_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter