Έφτασε στο Μπάκιγχαμ η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ

Έφτασε στο Μπάκιγχαμ η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ

Tο φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ της Β’ έφτασε λίγο πριν τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) στο Λονδίνο για να ακολουθήσει στη συνέχεια η μεταφορά του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ειδικότερα, το φέρετρο έφτασε στις 20:56 (ώρα Ελλάδας) και άμεσα αναχωρεί από το RAF Northolt για το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ θα παραμείνει στο Bow Room μέχρι να μεταφερθεί την Τετάρτη στο Ουέστμινστερ, όπου χιλιάδες κόσμου αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

Στις 21:10, η νεκροφόρα ξεκίνησε τη σύντομη διαδρομή της για το Μπάκιγχαμ. Σε μία πένθιμη πορεία στο βροχερό Λονδίνο, οι δρόμοι ήταν κλειστοί και του οχήματος προπορεύονταν τρεις άνδρες της Τροχαίας, πάνω στις μηχανές τους. Πολλοί Λονδρέζοι, αλλά και τουρίστες, κατέγραφαν τις ιστορικές στιγμές με τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς η αυτοκινητοπομπή πλησίαζε τα ανάκτορα.

Η σορός της βασίλισσας συνοδευόταν από τη βασιλική πρίγκιπισσα, Άννα και τον σύζυγό της, αντιναύαρχο Σερ Τίμοθι Λόρενς. Στις 22:05 ώρα Ελλάδος, έπειτα από ένα «ταξίδι» 55 λεπτών στη βρετανική πρωτεύουσα, η νεκροφόρα έφτασε στις πύλες του Μπάκιγχαμ, που άνοιξαν για να την υποδεχτούν.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, περίμεναν το φέρετρο στο Παλάτι. Παρόντες και ο πρίγκιπας με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ο Κάρολος δεν θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς για την περιουσία της Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη Σκωτία – Σήμερα το ταξίδι της σορού προς το Μπάκιγχαμ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter