Έφυγε από τη ζωή η πρωταγωνίστρια του «Κυνόδοντα» Μαίρη Τσώνη

Έφυγε από τη ζωή η πρωταγωνίστρια του «Κυνόδοντα» Μαίρη Τσώνη

Νεκρή βρέθηκε σήμερα το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαίρη Τσώνη. 

Γεννημένη πριν από 30 χρόνια στην Αθήνα με καταγωγή από τη Λειβαδιά, η Τσώνη έγινε γνωστή κυρίως λόγω της συμμετοχής της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας». Στους μουσικούς κύκλους πάντως ήταν γνωστή ως μέλος του συγκροτήματος «Μary & The Boy». Η Μαίρη Τσώνη ήταν ένα πολυτάλαντο κορίτσι που αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και το Μusical Τheater Dance Attic του Λονδίνου. 

Ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια, performer, μουσικός κατάφερε να συνδυάσει σχεδόν όλα τα ταλέντα της στην αξέχαστη ερμηνεία της στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου όπου υποδύθηκε τη μικρότερη κόρη της δυσλειτουργικής οικογένειας. Σπουδαίες, ένδοξες μέρες γνώρισε και στη συνεργασία της με τον The Boy όταν είχαν φτιάξει το μουσικό σχήμα των Mary & the Boy, ενώ δεν ήταν λίγα και τα περάσματα της στο θέατρο που έδινε μικρούς αλλά έντονους ρόλους. Όσον αφορά τον κινηματογράφο είχε συμμετάσχει επίσης στα φιλμ «Το κακό» και το «Κακό στην Εποχή των Ηρώων» του Γιώργου Νούσια, στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Η εμπειρία της στο «Κυνόδοντα» ήταν κάτι που την είχε σημαδέψει αφού όπως έλεγε «κανείς μας στο σετ δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Ακόμη και η παρουσία μας στο φεστιβάλ των Κανών ήταν κάτι το σοκαριστικό με όλη αυτή τη δημοσιότητα, τα φλας, τις συνεντεύξεις και την ανταπόκριση του κοινού και των κριτικών.». Όσον αφορά το ρόλο της μικρής αδελφής στον «Κυνόδοντα» τον θεωρούσε πρόκληση επειδή ήταν κάτι τελείως ξένο από εκείνη («δεν έχουμε τίποτα κοινό» έλεγε) αλλά σαφώς δεν την επηρέασε.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter