«Έφυγε» από τη ζωή ο συνθέτης και ερμηνευτής Μπιλ Γουίδερς

«Έφυγε» από τη ζωή ο συνθέτης και ερμηνευτής Μπιλ Γουίδερς

Η παγκόσμια μουσική και ιδιαίτερα η σόουλ είναι πιο φτωχή, καθώς απεβίωσε ο συνθέτης και τραγουδιστής Μπιλ Γουίδερς, ο οποίος είχε ερμηνεύσει το πασίγνωστο κομμάτι «Ain’t no sunshine».

Γεννημένος το 1938 στην Δυτική Βιρτζίνια, απέδειξε ότι όλα είναι δυνατά και πραγματοποιούνται, αν πραγματικά τα πιστέυει κάποιος.

Τρανή απόδειξη είναι το γεγονός ότι στην παιδική του ηλικία είχε πρόβλημα τραυλίσματος, κάτι που δεν τον εμπόδισε να κυνηγήσει το όνειρό του. Είχε προταθεί 9 φορές για βραβείο Grammy και βγήκε νικητής στις τρεις, με την μεγάλη του επιτυχία «Ain’t no sunshine» να παίρνει ένα εξ’ αυτών, το 1974.

Τα βιώματά του έπαιξαν τεράστιο ρόλο στις δημιουργίες του, καθώς μεγάλωσε με την γιαγιά του, την οποία τίμησε στο πρώτο του άλμπουμ το 1971. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μουσική γκόσπελ, στοιχεία της οποίας υπάρχουν σε πολλά από τα τραγούδια του.

Δισκογραφικά έμεινε ενεργός μέχρι το 1985, αλλά η επιρροή του στην παγκόσμια μουσική φαίνεται από το γεγονός ότι οι δημιουργίες του έχουν διασκευαστεί αμέτρητες φορές και σε πάρα πολλά είδη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το μοναδικό single που ανέβηκε στο νούμερο ένα των αμερικάνικων charts είναι το «Lean on me» το 1972, το οποίο ακούστηκε στις ορκωμοσίες των μετέπειτα προέδρων των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα και το 2007 μπήκε στο Grammy Hall of Fame.

Η τελευταία του διάκριση ήταν το 2015, όταν εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame από τον Stevie Wonder.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter