Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Χίλαρι Μαντέλ

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Χίλαρι Μαντέλ
Photo/Alastair Grant, File)

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή η Χίλαρι Μαντέλ, μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς της εποχής μας. Μέσα από τα έργα της κατέγραψε την ιστορία της χώρας της, στην πραγματικότητα την ξαναέγραψε χρησιμοποιώντας στοιχεία που η επίσημη ιστορία αγνοεί.

Η Μαντέλ έγινε γνωστή στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό για την τριλογία της που βασίζεται στη ζωή του Τόμας Κρόμγουελ, δηλαδή τα βιβλία «WolfHall», «Bring Up the Bodies» και «The Mirror and the Light». Ο θάνατός της που προήλθε από εγκεφαλικό επεισόδιο επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη της, Μπιλ Χάμιλτον, ο οποίος είπε ότι είναι μεγάλη η απώλειά της για τη λογοτεχνία.

Γεννήθηκε το 1952, ήταν το πρώτο από τα τρία παιδιά γονέων ιρλανδικής καταγωγής. Το 1977 ακολούθησε τον σύζυγό της, γεωλόγο Τζέραλντ Μακ Γιούεν στη Μποτσουάνα και αργότερα στη Σαουδική Αραβία. Στη Μποτσουάνα άρχισε να γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα, «Every Day is Mother’s Day» το οποίο εκδόθηκε το 1985 και την καθιέρωσε διεθνώς. Το ίδιο έτος επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία όπου ζούσε μέχρι το θάνατό της.

Κέρδισε δύο φορές το Βραβείο Μπούκερ για τα «Wolf Hall» και «Bring Up the Bodies», τα οποία έγιναν bestseller. Το 2020, ήταν επίσης στη μακρά λίστα για το ίδιο βραβείο για το «The Mirror and the Light».

Στα ελληνικά τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πάπυρος και Νεφέλη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter