Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γραμματικάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γραμματικάκης

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο διακεκριμένος αστροφυσικός, συγγραφέας και πρώην ευρωβουλευτής, Γιώργος Γραμματικάκης. Τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Γραμματικάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1939. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1973 και η διατριβή του είχε τίτλο “Analysis of some multiparticle final state in 10 and 6 GeV/c K-p interactions

Από το 1982 έως το 2006 που συνταξιοδοτήθηκε και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή, ήταν καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1990 έως το 1996 διετέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» και συμμετείχε στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Επίσης διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της Λυρικής Σκηνής.

Το συγγραφικό έργο του Γιώργου Γραμματικάκη

Ο Γιώργος Γραμματικάκης έχει γράψει τα εξής βιβλία:

Κοσμογραφήματα (1999)
Η κόμη της Βερενίκης (2006)
Η αυτοβιογραφία του φωτός (2006)
Συνομιλίες με το φως (2009)
Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής (2012)

Επιπλέον είχε συμμετάσχει συγγραφικά στη «Μεταρρύθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου» (2007) και τη «Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας: Η γλώσσα του σχολείου» (2012).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter