Έφυγε ο Μανιαδάκης, πουλάει και τη βίλα του στον Διόνυσο

Έφυγε ο Μανιαδάκης, πουλάει και τη βίλα του στον Διόνυσο

Το πουλάει το σπίτι. Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε προειδοποιήσει την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ότι ο Νίκος Μανιαδάκης θα γίνει ο «νέος Χριστοφοράκος», αλλά δεν εισακούστηκε. Και τώρα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Documento, ο Ν. Μανιαδάκης μαζί με τη σύζυγό του Χρυσάνθη Φαρμάκη πουλάνε την υπερπολυτελή τους βίλα στον Διόνυσο Αττικής. Πρόκειται για νέα εξέλιξη, η οποία, όπως φαίνεται, επιβεβαιώνει τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis ετοιμάζεται –αν δεν το έχει ήδη πράξει– να εγκατασταθεί μόνιμα στο Ασκοτ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βίλα του 1.700.000 ευρώ

Πρόκειται για κάτι που δεν το λέει το Documento αλλά ο ίδιος ο Ν. Μανιαδάκης, στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στη διαδικτυακή πλατφόρμα LinkedIn, όπου και αναγράφεται ότι βρίσκεται στο Ασκοτ. Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα ήθελαν τον Ν. Μανιαδάκη να μην έχει εγκαταλείψει τη χώρα, όμως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) βρέθηκε στην Ελλάδα μόνο για λίγες ημέρες, σε μια περίοδο που συνέπεσε χρονικά με την κηδεία του Γιάννη Κυριόπουλου, πρώην κοσμήτορα της ΕΣΔΥ.

To Documento δέχτηκε την ανώνυμη πληροφορία ότι η εταιρεία διαχείρισης πολυτελών ακινήτων JK Poulsen πουλάει το σπίτι του ζεύγους στον Διόνυσο. Πράγματι η συγκεκριμένη αγγελία αναφέρεται σε σπίτι 510 τ.μ. στον Διόνυσο, το οποίο πωλείται αντί 1.700.000 ευρώ.

Προκειμένου να διασταυρώσουμε ότι η αγγελία αφορά το σπίτι του Ν. Μανιαδάκη μπήκαμε στον προσωπικό λογαριασμό της συζύγου του στο Instagram. Εκεί, μεταξύ δεκάδων φωτογραφιών που έχει αναρτήσει η Χρ. Φαρμάκη –είτε διαφημίζει προϊόντα εταιρειών είτε, κατά βάση, προβάλλει την πολυτελή ζωή της– υπάρχει και μία στην οποία εικονίζεται μπροστά από το ντουλάπι μιας κουζίνας. Κάνοντας αντιπαραβολή της επίμαχης φωτογραφίας με τις αντίστοιχες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην αγγελία διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι πρόκειται για την ίδια κουζίνα.

«Η σύζυγος μένει στην Αγγλία»

Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στην εταιρεία JK Poulsen παριστάνοντας ότι ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε το σπίτι. Μιλήσαμε με υπάλληλο της εταιρείας, που μας ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη βίλα διατίθεται και προς ενοικίαση. Μας ενημέρωσε μάλιστα ότι έχει χτιστεί από πολύ καλά υλικά, «επειδή το έχτισαν για τους εαυτούς τους. Δεν σκόπευαν να το πουλήσουν».

Ο υπάλληλος, που δεν γνώριζε καλά την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, μας ενημέρωσε παράλληλα ότι το σπίτι ανήκει σε «Ελληνα πολιτικό. Αυτήν τη στιγμή η σύζυγός του μένει στην Αγγλία και αυτός είναι ο λόγος για την πώληση ή ενοικίαση του σπιτιού». Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπάλληλο, ο συγκεκριμένος Ελληνας πολιτικός «δουλεύει σε κάποια κυβερνητική δουλειά, δεν ξέρω ακριβώς πού». Στη συνέχεια ο υπάλληλος έστειλε και μια τρισδιάστατη παρουσίαση της υπερπολυτελούς βίλας, η οποία, εκτός από μια καλύτερη ματιά στον πλούτο του ζεύγους, μας πρόσφερε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε ότι πράγματι πρόκειται για το σπίτι του Ν. Μανιαδάκη. Κατά την κατάθεσή του τόσο στην Ελένη Τουλουπάκη όσο και στην Κων. Αλεβιζοπούλου ο καθηγητής της ΕΣΔΥ είχε δηλώσει ως τόπο κατοικίας μια διεύθυνση στον Διόνυσο. Την αναζητήσαμε σε διαδικτυακό χάρτη και διαπιστώσαμε ότι η βίλα που πωλείται πράγματι είναι του Ν. Μανιαδάκη. Κι αυτό γιατί η εξωτερική όψη της, όπως εικονίζεται τόσο στον διαδικτυακό χάρτη όσο και στην τρισδιάστατη παρουσίαση, είναι ακριβώς ίδια. Πρόκειται για το ίδιο ακίνητο.

Η σιωπή της ανακρίτριας

Η σημερινή αποκάλυψη του Documento καθιστά ακόμη πιο επιτακτικά τα ερωτήματα αναφορικά με το γιατί έχουν πέσει στο κενό οι προειδοποιήσεις του Κ. Βαξεβάνη προς την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Οπως έχει αποκαλύψει ο εκδότης του Documento, κατέθεσε στην Κων. Αλεβιζοπούλου στοιχεία αναφορικά με τις συνομιλίες που διατηρούσε επί δύο χρόνια με τον Ν. Μανιαδάκη. Από τα στοιχεία που δεν έχουν διαψευστεί προκύπτει ότι ο Ν. Μανιαδάκης του μετέφερε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνεννόηση –βάσει όσων υποστήριξε– με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον απειλούσε ότι αν εκλεγεί η ΝΔ, «θα γαμήσουμε τη Δικαιοσύνη, θα γαμήσουμε και τους μάρτυρες». Οπως κι έγινε δηλαδή, αφού όσοι ερεύνησαν ή αποκάλυψαν το σκάνδαλο διώκονται.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Κ. Βαξεβάνης ζήτησε από την ανακρίτρια να διαβιβάσει στην εισαγγελία, με βάση το άρθρο 38 του Ποινικού Κώδικα, όλα τα αποκαλυπτικά στοιχεία –όσα της έχει καταθέσει– αναφορικά με τον διπλό και ύποπτο ρόλο του Μανιαδάκη, προκειμένου να κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσεις από τη Δικαιοσύνη καθώς υπήρχε πλέον κίνδυνος διαφυγής του στο εξωτερικό. Ο Κ. Βαξεβάνης είχε ζητήσει επίσης να πραγματοποιηθεί κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Ν. Μανιαδάκη ώστε να καταρριφθούν οι κατηγορίες που του έχει εξαπολύσει ο καθηγητής της ΕΣΔΥ και να καταπέσει το αφήγημα της «σκευωρίας». Μέχρι στιγμής βέβαια κανένα από τα εύλογα αιτήματα Βαξεβάνη δεν έτυχε ευήκοων ώτων.

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis, που ακόμη δεν έχει κληθεί να καταθέσει για τις απειλές που δεχόταν από εμπλεκόμενα στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα, προνοεί για το μέλλον του πουλώντας το σπίτι του, καθώς έχει ήδη αποφασίσει να καταστήσει μόνιμη τη μετεγκατάστασή του στο εξωτερικό.

Φαίνεται ότι η διερεύνηση του σκανδάλου δεν ενδιαφέρει πλέον κανέναν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter