«Έφυγε» ο παλαίμαχος άσος του Αιγάλεω, Ζαχαρίας Λυκουρίνος

«Έφυγε» ο παλαίμαχος άσος του Αιγάλεω, Ζαχαρίας Λυκουρίνος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, τα ξημερώματα της Κυριακής (15/9) από καρδιακό επεισόδιο ο προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω Ζαχαρίας Λυκουρίνος.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Λυκουρίνος αγωνίστηκε για 15 χρόνια μόνο στο Αιγάλεω (11 σεζόν στην Α’ εθνική και τέσσερις στην Β’ κατηγορία). Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 17 χρόνων το 1962 στους έφηβους του «Σίτι» κι εν συνεχεία έπαιξε για 11 χρονιές στην Α΄ Εθνική και πήρε μέρος σε συνολικά 224 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και σε 39 αγώνες της Β΄Εθνικής, ξεπερνώντας τις 260 συμμετοχές στις δυο εθνικές κατηγορίες. Χρίστηκε μια φορά διεθνής σε παιχνίδι Ελπίδων Ελλάδας-Αυστραλίας, επί τεχνικής ηγεσίας Λάκη Πετρόπουλου.

Μετά το τέλος της σταδιοδρομίας του ως ποδοσφαιριστής, ανέλαβε προπονητής αρκετών ομάδων της Αθήνας, μεταξύ των οποίων η Φλόγα Περιστερίου και η Αγία Ελεούσα. Στη Φλόγα ήταν τα έτη 1982 – 1986 κερδίζοντας δυο ανόδους, από τη Β΄ κατηγορία Αθήνας στην Α΄ Αθήνας και μετά στη Δ΄ Εθνική. Το 1986-87 ήταν στον Ακράτητο, πήρε επίσης την άνοδο για τη Δ΄ Εθνική και την επόμενη χρονιά (1987-88) ήταν και πάλι στο τιμόνι του. Από το 1988-89 έως και το 1993-94 προπονούσε την Αγία Ελεούσα με την οποία κέρδισε τρεις ανόδους, από τη Β΄ Αθηνών έως τη Γ΄Εθνική. Ακόμη έγινε προπονητής του Αιγάλεω δυο φορές, το 1981-82 και το 1995-96.

Για τη μεγάλη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία γενικότερα, βραβεύθηκε από όλους τους αθλητικούς (ΕΠΟ, ΓΓΑ και την Εθνική Ελλάδας που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 1980, με τεχνικό τον Αλκέτα Παναγούλια), όπως και από εκείνην του 2004, αλλά και πολλούς κοινωνικούς φορείς. Ο σύλλογος του Αιγάλεω Α.Ο. του απένειμε το Χρυσό Σταυρό του σωματείου, τιμή που έχουν λάβει ελάχιστοι ποδοσφαιριστές.

Το 1981 διοργανώθηκε στο γήπεδο Αιγάλεω αποχαιρετιστήριος αγώνας προς τιμήν του παρουσία 7.000 θεατών, στον οποίο έδωσαν το “παρών” τα κορυφαία ποδοσφαιρικά ονόματα της εποχής!

Διετέλεσε μέχρι πρόσφατα υπεύθυνος των διεθνών βετεράνων του ΠΣΑΠ ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Αθλητών και Παραγόντων Αιγάλεω Α.Ο. Ηταν νυμφευμένος και είχε έναν γιο. Εντός της ημέρας θα γίνει γνωστό που και πότε θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter