«Έφυγε» σε ηλικία 84 χρόνων ο παλιός ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς

«Έφυγε» σε ηλικία 84 χρόνων ο παλιός ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, χθες βράδυ (5/3) ο παλιός ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μιχάλης Τροχανάς είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό ποσοστό μετοχών από τους Μελισσανίδη – Καρρά το 1995 και τις οποίες πούλησε στην πολυεθνική εταιρία Enic το 1999. Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας SOE, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ καταβάλλοντας περίπου 1,5 δις δραχμές, ενώ όταν αποχώρησε και μεταβίβασε τις μετοχές στην Enic, αποκόμισε 2,4 δις δρχ. Χαρακτηριστικό του ήταν οι πολυσέλιδες ανακοινώσεις που έβγαζε ακόμη και για τα πιο απλά συμβάντα…

Επί των ημερών του, η ΑΕΚ κατέκτησε δυο Κύπελλα Ελλάδας, ενώ τότε ήταν που αποχώρησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Τροχανάς δε ήταν που πήρε τον Ντέμη Νικολαΐδη στον «δικέφαλο» από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρετάει τον Μιχάλη Τροχανά: «Πρόεδρε, καλό σου ταξίδι!»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε το δικό της μήνυμα για το θάνατο του παλιού μεγαλομετόχου της, Μιχάλη Τροχανά. Το σχόλιο που ανέβηκε στα social media αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει με θλίψη ότι ο πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ομάδας μας, Μιχάλης Τροχανάς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαρτίου στο σπίτι του στη Ραφήνα.

Ο εκλιπών είχε αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ τον Μάιο του 1995 και επί της διοικητικής του θητείας η ομάδα μας κατέκτησε για δύο συνεχόμενες σεζόν το Κύπελλο Ελλάδας του 1996 και του 1997, ενώ συμμετείχε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1996-97.

Παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στην εταιρία Enic PLC τον Οκτώβριο του 1997 παραμένοντας, όμως, ενεργός και κοντά στην αγαπημένη του ομάδα.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους δυο γιους του εκλιπόντος προέδρου της ομάδας μας.

Πρόεδρε, καλό σου ταξίδι!»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter