Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

"Εφυγε" στις επάλξεις ο Στάθης Ευσταθιάδης

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Στάθης Ευσταθιάδης. Μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του και αρθρογραφούσε για τη διεθνή πολιτική σκηνή στο «Βήμα της Κυριακής» και στο vima.gr.

Ο Στάθης Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και στη συνέχεια στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Λοζάνης και στο Τμήμα Διπλωματίας και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και του International Press Institute, που εδρεύει στη Βιέννη, και διαπιστευμένος ανταποκριτής του Βήματος από τη δεκαετία του '60 στην Ουάσιγκτον και στον ΟΗΕ.

Τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Δημοσιογραφίας Μπότση και της Ακαδημίας Αθηνών για το ήθος και την έντιμη δημοσιογραφία. Ήταν επίσης μέλος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ.

H NΔ

Θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Στάθη Ευσταθιάδη εκφράζει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του:

«Από τους πλέον έμπειρους διπλωματικούς συντάκτες -μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του- ενημέρωνε έγκυρα και έγκαιρα, μέσα από την αρθρογραφία του, για όλες τις σημαντικές εξελίξεις στην διεθνή πολιτική σκηνή.

Διακρίθηκε και βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Δημοσιογραφίας Μπότση και την Ακαδημία Αθηνών, για το ήθος και την έντιμη δημοσιογραφία.

Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Η ΕΣΗΕΑ

Θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου Στάθη Ευσταθιάδη, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, εξέφρασε με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και «αποχαιρετά τον σπουδαίο δημοσιογράφο και μεγάλο δάσκαλο που αφιέρωσε τη ζωή του στη δημοσιογραφία και την τίμησε όσο ελάχιστοι».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.