Έγινε «μπαρούτι» ο Άδωνης λόγω… Σκαραμαγκά

Έγινε «μπαρούτι» ο Άδωνης λόγω… Σκαραμαγκά

Άλλο λίγο και θα πάθαινε συγκοπή ο Άδωνης Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στη Βουλής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Αφορμή στάθηκε η αντιπαράθεση Σταϊκούρα – Τσακαλώτου που είχε προηγηθεί για το θέμα, κάτι που έκανε τον υπουργό Ανάπτυξης να χάσει την ψυχραιμία του και να ριχτεί κι εκείνος στη… μάχη.

Έτσι, ενώ ο προεδρεύων Απόστολος Αβδελάς του έδωσε τον λόγο να μιλήσει για την τροπολογία που είχε καταθέσει, δεν μιλούσε για το θέμα του αλλά για τα Ναυπηγεία. Και κατάφερε όχι μόνο να τσακωθεί μόνος του, αλλά και να σκάσει μόνος του

Σε μια οργισμένη τοποθέτηση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για… «οπορτουνισμό», υποστηρίζοντας ότι είναι «οι μεγαλύτεροι ψεύτες του πλανήτη».  Μάλιστα δεν δίστασε να ζητήσει ακόμη και τη στήριξη του ΚΚΕ λέγοντας ότι «εσείς του ΚΚΕ καταλαβαίνετε τι θα πει οπορτουνιστές και τους βλέπετε και μπροστά σας».

Μόνο μία φράση Γεωργιάδη αρκεί για να καταλάβετε: να μου πουλάτε δήθεν εργατοπατερίαση, πάει πολύ. Πάει και πολύ. Α, είπαμε. Είπαμε. Είπαμε. Είπαμε να είστε ψεύτες, αλλά όχι τόσο. Να είστε ψεύτες, αλλά όχι τόσο».

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Αδ. Γεωργιάδης: Όταν έγινα υπουργός Ανάπτυξης ένα από τα πρώτα μου ραντεβού ήταν με τον εκκαθαριστή του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά για αν με ενημερώσει για το σημείο που παραλαμβάναμε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με την διαδικασία που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα. Στην πρώτη μας συνάντηση ο εκκαθαριστής μου εξήγησε γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να περάσουν από τη μία εταιρεία στην άλλη. Ήταν ένας από τους απαράβατους όρους της συμφωνίας με την DGCOM. Αυτή τη συμφωνία την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλώς την έκανε γιατί χωρίς αυτή θα ακολουθούσαν τα πρόστιμα το νέο ιδιοκτήτη. Είναι τόσο απλό. Όλη η κουβέντα που κάνουμε τόση ώρα είναι σκέτη υποκρισία. Θέλει ενημέρωση ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα πάει να ρωτήσει τον Στ. Πιτσιόρλα. Να τον φωνάξουμε σε επόμενη Επιτροπή. Φωνάζετε στον υπουργό τόση ώρα, και μάλιστα με ανοίκειο ύφος, γι’ αυτά που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με συγχωρείται και η υποκρισία έχει κάποια όρια. Έχει κάποια όρια και η υποκρισία κύριε Τσακαλώτο.

Άρα μην κοροϊδεύετε τους εργάτες, μην παίζετε με τον πόνο τους και μην τους κοροϊδεύετε κατάμουτρα. Αυτή η συμφωνία και ο διαγωνισμός που έγινε, έγιναν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει αλλάξει κόμμα, και δεν μπορούσε και να αλλάξει. Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Χρ. Σταϊκούρας, και δευτερευόντως εμείς, ήταν να κάνει επιτυχημένο το διαγωνισμό στον οποίο εσείς είχατε αποτύχει.

Όλα τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνετε τώρα για τους εργαζόμενους είναι ψέματα. Αυτά τα ψέματα πιστεύει ο κόσμος και σεις τους κοροϊδεύετε. Είχατε ξεκινήσει την εκκαθάριση, κύριε, εντάξει; Σταματήστε τα ψέματα! Εδώ είναι Βουλή! Σας βαρέθηκε ο κόσμος.

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Κύριε αντιπρόεδρε σας παρακαλώ…

Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεστε με μία διαδικασία που την κάνατε εσείς και κάνετε όλη αυτή την ιστορία. Ντροπή σας

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ πολύ!

Αδ. Γεωργιάδης: Πάνω στη ζωή των ανθρώπων. Τους κοροϊδεύετε κατάμουτρα. Είναι ντροπή. Το ΚΚΕ να λέει έτσι το καταλαβαίνω, έχει αξιωματική θέση διαφορετική από την αρχή. Να τα έχετε υπογράψει όλα, να έχετε υπογράψει τη συμφωνία με την DGCOM, να έχετε υπογράψει την απόλυση όλων και να μου πουλάτε δήθεν εργατοπατερίαση, πάει πολύ. Πάει και πολύ. Α, είπαμε. Ε’ιπαμε, είπαμε. Είπαμε να είστε ψεύτες αλλά όχι τόσο, να είστε ψεύτες αλλά όχι τόσο

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Κύριε Γεωργιάδη, αποσύρετε σας παρακαλώ…

Αδ. Γεωργιάδης: Εσείς του ΚΚΕ καταλαβαίνετε τι θα πει οπορτουνιστές και τους βλέπετε και μπροστά σας. Φωνάξτε τον Στ. Πιτσιόρλα να σας τη δώσει. Φωνάξτε τον Στ. Πιτσιόρλα να σας τη δώσει. Δικός σας είναι. Γιατί δεν τον φωνάζετε;

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Πάμε στην τροπολογία

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν του μιλάτε; Δεν του μιλάτε; Του κόψατε την καλημέρα; Δεν του μιλάτε; Δεν ντρέπεστε. Δεν ντρέπεστε κιόλας. Άντε τώρα, άντε. Γίνετε αξιοπρεπής άνθρωπος. Είπαμε, σας είπα, να είστε ψεύτες αλλά όχι τόσο. Έχει και όρια

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Να φύγω; Να φύγω;

Αδ. Γεωργιάδης: Είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες του πλανήτη.

Δείτε το βίντεο:


 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter