Έγινε το πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ

Έγινε το πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να μετατρέψει το κόμμα στη μεγάλη προοδευτική κεντροαριστερή παράταξη της χώρας.

Και για αυτό δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη η χθεσινοβραδινή πρόσκληση που απηύθυνε μέσω του Attica στα στελέχη και τους φίλους των άλλων αριστερών και κεντροαριστερών κομμάτων. «Καλώ το προοδευτικό κέντρο της χώρας, να έρθει στο φυσικό του σπίτι, το οποίο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο παγίδες

Βεβαίως, ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε δύο κραυγαλέα λάθη. Άφησε έξω από το κάλεσμά του τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έναν χρόνο πριν είχε αρνηθεί πολλάκις την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για ενδεχόμενο σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, κάτι που έδωσε πόντους (και ψήφους) στη ΝΔ, η οποία κατέβηκε στις εκλογές με το αφήγημα της μονοκομματικής και σταθερής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το ξεκαθάρισε. Να μην περιμένει τηλέφωνο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίσης, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη προσοχή στα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά: «Ειλικρινά δεν ξέρω για ποιον λόγο υπάρχει τόσο μίσος από πάρα πολλούς από εκείνους στο πρόσωπό μου. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος από την πρώτη εβδομάδα έκανα στασίδι στα κανάλια να κατηγορώ τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος έκανε λευκή απεργία στο κοινοβουλευτικό έργο, αντί να βοηθήσει, να συνεισφέρει στην παραγωγή πολιτικής για το καλό του κόσμου. Τώρα μιλάμε για ανθρώπινες ζωές τις οποίες επηρεάζουμε. Επίσης δεν θεωρώ ότι η Αριστερά ξεκινά με κλεμμένες έδρες. Αυτό δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της Αριστεράς».

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγορεί τη Νέα Αριστερά για κλεμμένες έδρες και για αδικαιολόγητο μίσος προς το πρόσωπό του, τότε καταλαβαίνει ο καθένας πως οι πρώην σύντροφοι του δεν μπορούν να έχουν θέση στο όραμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα. Άλλωστε τα όσα συνέβησαν τον χειμώνα είναι ακόμη νωπά.

Κάλεσμα στον κόσμο

«Στο ΠΑΣΟΚ όντως υπάρχει ένα κομμάτι που είναι προοδευτικό και υπάρχουν στελέχη του που σέβομαι πάρα πολύ, τα χνώτα μας ταιριάζουν και τα οποία θα τα προσκαλέσω να έρθουν στο ΣΥΡΙΖΑ ως τη νέα Δημοκρατική Παράταξη της χώρας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στην αριστερή πτέρυγα της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία είτε είναι δυσαρεστημένη από την ηγεσία Ανδρουλάκη, είτε ψάχνει μια νέα πολιτική στέγη, η οποία θα μπορεί επί της ουσίας να απειλήσει τη Δεξιά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σαφέστατο άνοιγμα προς την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25. Προφανώς και γνώριζε ότι τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα απέκλειαν κάθε ενδεχόμενο σύμπλευσης, ειδικά 20 μέρες πριν τις εκλογές, όμως η πρόσκληση αφενός δεν αφορά τους επικεφαλής των κομμάτων, αφετέρου έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Επί της ουσίας ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι όλα τα προοδευτικά στελέχη που βρίσκονται εκτός Κουμουνδούρου, οι νέοι που διεκδικούν στον δρόμο, όσοι συμμετέχουν στα κοινωνικά κινήματα, αλλά και ο προοδευτικός κόσμος που είναι απογοητευμένος από την πολιτική, μπορούν να έχουν μέλλον στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο βήμα για τη διεύρυνση που θα επιχειρήσει να φέρει την πολιτική ανατροπή έγινε. Το στοίχημα είναι αν η ανοιχτή πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη θα έχει αντίκρισμα. Και αυτό λίγο πολύ είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter