Εγκαίνια για την 33η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων

Εγκαίνια για την 33η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων

Εγκαινιάστηκε, την Παρασκευή 21.9.2018, η «33η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών», στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στο Θησείο, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιχάλη Καλογήρου. 

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, οι βουλευτές Θ.Δρίτσας, Α.Καββαδία και Ε.Σταματάκη, καθώς και η οικογένεια του Καθηγητή Βασίλη Καρύδη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η Έκθεση. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αναβίωσης του θεσμού της Έκθεσης για την επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία απευθύνοντας «μια ζέστη σκέψη σε όσους ξέρουν τι σημαίνει κράτηση και ειδικά σε πρώην κρατούμενους». Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής κ. Σπύρος Λάππας ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχης Φυτράκης αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας του σωφρονιστικού συστήματος και ανάδειξης των δημιουργικών δυνάμεων των κρατουμένων.

Παράλληλα απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι σε καλλιτέχνες-κρατουμένους, οι οποίοι θα λάβουν και τα χρηματικά ποσά που χορήγησαν οι αθλοθέτες. Το πρώτο βραβείο έλαβαν κρατούμενες γυναίκες της φυλακής Θήβας για δημιουργίες ενδυμάτων, το δεύτερο Ομάδα εικαστικής έκφρασης του νοσοκομείου κρατούμενων για το γλυπτό «συρμάτινη σφαίρα» και το τρίτο κρατούμενος του Ψυχιατρείου κρατουμένων για το έργο του «σύστημα πυρανίχνευσης».

Η Έκθεση θα διαρκέσει ένα δεκαήμερο και περιλαμβάνει συζητήσεις, μουσική εκδήλωση με τον Γιώργο Μαργαρίτη, προβολή ταινιών και θεατρική παράσταση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter