Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας (εικόνες-video)

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο  Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας (εικόνες-video)

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου αρχαιολογικού μουσείου Κέρκυρας, τέλεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, ο οποίος “έκοψε την κορδέλα” μαζί με την Διευθύντρια της ΕΦΑ Κέρκυρας Τένια Ρηγανάκου, το μεσημέρι της Κυριακής.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.

Ριζικά ανανεωμένο και με διαφορετική παρουσίαση των εκθεμάτων, μετά την ανακαίνιση πάντως, το μουσείο είναι ένα αληθινό «κόσμημα». Ο χώρος έχει διευθετηθεί σε ιστορικές περιόδους και ενότητες ενώ διαθέτει σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και οθόνες προβολής. Προσεχώς θα λειτουργήσει πωλητήριο.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας που παρέμενε κλειστό τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω ανακαίνισης, λειτούργησε τελικά μετά «κόπων και βασάνων» στις αρχές Νοεμβρίου του 2018.

Η ριζική του ανακαίνιση χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν 2017, οπότε κλιμάκιο του Υπουργείο Πολιτισμού είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Μουσείου για να “παραλάβει” και τυπικά το έργο.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ωστόσο που επηρεάζει τη λειτουργία όλων των αρχαιολογικών χώρων στην Κέρκυρα καθυστέρησε πολύ τη λειτουργία του (υπενθυμίζουμε ότι το Νέο Φρούριο, παρέμεινε κλειστό το περασμένο καλοκαίρι!).

Το θέμα του κλειστού Αρχαιολογικού Μουσείου έχει απασχολήσει κατ΄επανάληψιν την τοπική κοινωνία και τους φορείς του τουρισμού και έχει φθάσει μέσω ερώτησεων και στη Βουλή. Άλλωστε πρόκειται για ένα τουριστικό αξιοθέατο αιχμής και η μη λειτουργία του σημαίνει απώλεια εσόδων. 

Πηγή: enimerosi.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter