«Εγκαίνια της μπουλντόζας» στο Ελληνικό και φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

«Εγκαίνια της μπουλντόζας» στο Ελληνικό και φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Με την οικονομία και τους δείκτες να βρίσκονται στο ναδίρ, το θέμα της πανδημίας να προκαλεί εύλογα ερωτήματα και τους εργαζόμενους να μην ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει παρά να προβάλει το γνωστό «θα» του Μαυρογιαλούρου.

Ίσως είναι αποκαλυπτικό το γεγονός που ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε μεταθέσει τα «εγκαίνια της μπουλντόζας» στο Ελληνικό για τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, ενώ αρχικά είχε μιλήσει για Ιούλιο.

Η αλήθεια δεν βρίσκεται καν στην λογική αλλά στο πολιτικό marketing. Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να αναζητά προβολή και εικόνα και με δεδομένο πως τίποτα δεν πάει όπως θα ήθελαν, μια τέτοια «φιέστα» θα μπορούσε σύμφωνα με τους κυβερνητικούς διαφημιστές να κρατήσει ζεστή τη… φλόγα της ελπίδας.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν και ο τουρισμός δεν αναμένεται να πάει «τόσο καλά» και το φθινόπωρο μαζί με τους οικονομικούς δείκτες και την ανεργία δεν απέχει πολύ.

Είναι και τα ευρωπαϊκά χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης λόγω κορονοϊού που μόνον ο τίτλος του φαίνεται να είναι ελκυστικός.

Έτσι λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε σήμερα πως την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο πρωθυπουργός «θα μεταβεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου μετά από 20 χρόνια μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη».

Και επειδή πρέπει να πουλήσεις την μπουλντόζα ως ελπίδα, αφού το έργο έχει ακόμα πολλές ημερομηνίες κλειδιά και πολλές τρικλοποδιές, ο κ. Πέτσας συνέχισε να «πουλά» ελπίδα:

«Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου Αττικής»

Καθώς όπως είπε:

« – Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας.

– Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής, όπως οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.

– Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.

– Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.

– Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του».

Η αρχή μπορεί να είναι το ήμισυ του παντός ως έκφραση θέλησης και αποφασιστικότητας.

Στη συγκεκριμένη ωστόσο περίπτωση πρόκειται για μερικές μπουλντόζες που θα κατεδαφίσουν με μεγάλες προκλήσεις μπροστά και μεγάλες αβεβαιότητες. Αλλά στην πολιτική, πάντα πουλάς ελπίδα και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη το ξέρει πολύ καλά.

Μόνον που όλα έχουν ορίζοντα και ημερομηνία λήξης.

Πάντως στο γκρέμισμα, η κυβέρνηση αυτή τα πάει καλά! 

Είναι σαν να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter