Εγκαινιάστηκε από τον Σταύρο Κοντονή το Δημοτικό σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου

Εγκαινιάστηκε από τον Σταύρο Κοντονή το Δημοτικό σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου

Το Δημοτικό Σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου, εγκαινίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Αναφερόμενος στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου του για την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος ο κ. Κοντονής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ανάμεσα στις προτεραιότητές μας είναι να δίνουμε στους κρατουμένους όλα τα εφόδια ώστε να μην επανέρχονται σε καθεστώς παραβατικότητας.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων ο υπουργός Δικαιοσύνης , υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης ως πυλώνα επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών στις φυλακές, όπως είναι η δημιουργία τριών Δημοτικών και τεσσάρων σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε επτά φυλακές, οι υποτροφίες που δίνονται σε κρατουμένους από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κρατουμένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και τα προγράμματα κατάρτισης και άθλησης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Κοντονής είπε μεταξύ άλλων: «Είχα τη χαρά σήμερα να εγκαινιάσω μία εκπαιδευτική μονάδα, που λειτουργεί ήδη από τις αρχές του χρόνου. Η προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση στον τομέα της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών δομών στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι τεράστια και ήδη έχει αποδώσει καρπούς. Θέλω να τονίσω ότι η κατάσταση που παραλάβαμε στα σωφρονιστικά καταστήματα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν εκτός ελέγχου, με δεκάδες καταδίκες της χώρας, εικόνα που ανατρέψαμε πλήρως και για το λόγο αυτό έχουμε δεχθεί συγχαρητήρια από διεθνείς οργανισμούς. Σήμερα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να εμπεδώνονται στις φυλακές. Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας είναι να δίνουμε στους κρατουμένους όλα τα εφόδια ώστε να μην επανέρχονται σε καθεστώς παραβατικότητας. Με τέτοιου είδους δομές πετυχαίνουμε τον στόχο μας».

Στις φυλακές Ναυπλίου, στο χώρο όπου λειτουργεί το δημοτικό σχολείο, φιλοξενείται και πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας από την ΕΠΑΝΟΔΟ ενώ παραδίδονται μαθήματα θεάτρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, επίκειται η υπογραφή των προεδρικών διαταγμάτων για ένταξη στο ΕΣΥ των μονάδων Υγείας στις φυλακές, ενώ αναμένεται η τελική έγκριση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης για την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter