Εγκαινιάστηκε σήμερα η πρώτη αγροτική φυλακή γυναικών (Photos)

Εγκαινιάστηκε σήμερα η πρώτη αγροτική φυλακή γυναικών (Photos)

“Σήμερα παραδίδουμε ένα εμβληματικό έργο”, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής που εγκαινίασε σήμερα την πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στον Ελεώνα Θηβών.

«Οι αγροτικές φυλακές γυναικών, είπε ο κ.Κοντονής, έρχονται να πληρώσουν τη συνταγματική επιταγή της ισότητας των φύλων, αφού μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αντίστοιχες δομές μόνο για άνδρες. Επιπλέον, αυτές οι δομές λειτουργούν πολλαπλώς προς όφελος των κρατουμένων: αφενός οι κρατούμενες λαμβάνουν ευεργετικό υπολογισμό ποινής και αφετέρου οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τους δίνουν τα εφόδια για την επανένταξή τους μετά την αποφυλάκιση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός κατά την τελετή των εγκαινίων.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής, αυτά τα σημαντικά έργα που η κυβέρνηση υλοποιεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, όπως σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης, αγροτικές φυλακές, τα επαινούν οι Διεθνείς Οργανισμοί, που τόσα χρόνια κατήγγελλαν τη χώρα μας για τις συνθήκες στις φυλακές. Σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη, μεταξύ των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης στους δείκτες βελτίωσης των συνθηκών κράτησης.

Ο ίδιος τόνισε, πως τα έργα αυτά υλοποιούνται σε μια περίοδο δημοσιονομικής στενότητας: «Όταν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια οικυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν την πολιτική βούληση να τα υλοποιήσουν, καθώς υπήρχε διαφορετικός προσανατολισμός στην αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

«Το σχέδιο του ΥΔΔΑΔ, όπως ανέφερε ο κ. Κοντονής, δεν εξαντλείται στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά προωθείται και σε νομοθετικό επίπεδο. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εισαχθεί στη Βουλή ο νέος σωφρονιστικός κώδικας –ο οποίος έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση- και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τις φυλακές».

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς. Η λειτουργία της πρώτης Αγροτικής Φυλακής Γυναικών αναδεικνύει μια δημιουργική Ελλάδα που χωρίς μεγάλα λόγια και κονδύλια μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά έργα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter