Εγκαλούν την καταλανική αστυνομία γιατί… δεν έδειρε όσο έπρεπε! (Φωτογραφίες)

Εγκαλούν την καταλανική αστυνομία γιατί… δεν έδειρε όσο έπρεπε! (Φωτογραφίες)

Προσφυγές στα καταλανικά δικαστήρια επειδή η τοπική δύναμη της τάξης “απέτυχε να κλείσει εκλογικά τμήματα”

Την ώρα που η ισπανική αστυνομία χρησιμοποιούσε γκλομπ και πυροβολούσε με σφαίρες από καουτσούκ πλήθη ανθρώπων που επιχειρούσαν να ψηφίσουν σήμερα στο απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, η αστυνομική δύναμη της ίδιας της περιφέρειας επιφύλαξε σε πολλούς ψηφοφόρους πολύ ηπιότερη υποδοχή.

Η καταλανική αστυνομία δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να απομακρύνει ανθρώπους από τα εκλογικά τμήματα, παρόλο που είχε την ίδια δικαστική εντολή για να τα κλείσει.

Τοπικά δικαστήρια δέχθηκαν προσφυγές κατά της καταλανικής αστυνομίας, η οποία κατηγορείται για αδράνεια και αποτυχία να κλείσει εκλογικά τμήματα, παρά τη δικαστική εντολή, ανέφερε σε δήλωσή του το Ανώτερο Δικαστήριο της περιφέρειας.

Το δικαστήριο ζήτησε από την περιφερειακή αστυνομία να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφυγές.

Στο μεταξύ, η ισπανική αστυνομία έχει κλείσει μέχρι τις 18:00 ώρα Ελλάδας 92 εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, αφού συγκρούσεις ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ψηφοφόρους προκάλεσαν τον τραυματισμό 12 αστυνομικών, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Τρία άτομα συνελήφθησαν για ανυπακοή και επίθεση, ανάμεσα στα οποία ένα νεαρό κορίτσι, πρόσθεσε το υπουργείο, καθώς δεκάδες χιλιάδες Καταλανοί επιχείρησαν να ψηφίσουν σ’ ένα δημοψήφισμα που έχει χαρακτηρισθεί παράνομο από την κεντρική κυβέρνηση.

Ακόμη, τουλάχιστον 92 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις, όταν η αστυνομία θέλησε να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία στην Καταλονία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της περιφέρειας.

Τουλάχιστον 761 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα σε ταραχές που σημειώθηκαν σ’ όλη την Καταλονία, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση. Δύο άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ένας άνδρας που υπέστη έμφραγμα στη διάρκεια επέμβασης της αστυνομίας στη Λερίντα, περίπου 150 χλμ. δυτικά της Βαρκελόνης, και ένα πρόσωπο που έχει τραυματισθεί στο μάτι.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε από την πλευρά του πως έχουν τραυματισθεί εννέα αστυνομικοί και τρεις πολιτοφύλακες.

“Η Μαδρίτη θα λογοδοτήσει σε διεθνή δικαστήρια”

Η ισπανική κυβέρνηση θα λογοδοτήσει σε διεθνή δικαστήρια για την αστυνομική βία που προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 465 ανθρώπων στη διάρκεια του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της περιφέρειας.

«Το ισπανικό κράτος έχει εκτεθεί πολύ και στο τέλος θα λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια», δήλωσε ο Ζόρντι Τουρούλ, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τουρούλ δήλωσε πως πιστεύει ότι θα καταμετρηθούν εκατομμύρια ψήφοι και, παρόλο που η ψηφοφορία δεν θα παραταθεί, αυτοί που κάνουν ήδη ουρά για να ψηφίσουν, θα μπορέσουν να το πράξουν. Πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει πότε θα οριστικοποιηθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Αυτοί που δεν θα καταγραφούν θεείναι εκείνοι που ψήφιζαν στα 92 τμήματα που έκλεισε η ισπανική αστυνομία.

Δείτε με ποιο τρόπο: Αστυνομικοί με κουκούλες αρπάζουν τις κάλπες…

https://www.facebook.com/iker.sine/videos/10211258867408768/

Posted by Iker Sine on Sonntag, 1. Oktober 2017













Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter