Για να ασχοληθεί με το δικό του

Εγκατέλειψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Αμόν

Αφού απέτυχε με το κόμμα του στις πρόσφατες γαλλικές εκλογές, ο Μπενουά Αμόν αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του ιδρύοντας ένα νέο κίνημα

Ο πρώην υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο υπηρετούσε τα τελευταία 30 χρόνια, δηλώνοντας ότι θέλει να αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση της αριστεράς με το "κίνημά του της 1ης Ιουλίου".

"Σήμερα αποφάσισα να αφήσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αφήνω ένα κόμμα αλλά δεν παραιτούμαι από το σοσιαλιστικό ιδεώδες", δήλωσε ο Αμόν με την ευκαιρία της έναρξης του κινήματός του, μιλώντας από το 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώπιον περίπου 11.000 ανθρώπων.

"Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ίσως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Είχε λαμπρές στιγμές, η πεποίθησή μου είναι ότι σήμερα ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα για να μας βάλει σε μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη του Επινέ", πρόσθεσε ο Αμόν, σε μια αναφορά στη γέννηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 1971.

"Στους ακτιβιστές που παραμένουν, δεν τους λέω 'αντίο' αλλά 'εις το επανιδείν', 'πολύ σύντομα' στις μάχες που θα διεξάγουμε, γιατί θα βρεθούμε όλοι μαζί στη μεγάλη οικογένεια της αριστεράς για την απαραίτητη συσπείρωση, τη μελλοντική κοινή στέγη, χωρίς την οποία δεν θα καταστεί δυνατή μια νίκη", δήλωσε ο Αμόν.

"Από την πλευρά μου, θα εργαστώ μαζί σας τώρα για να συμμετάσχουμε στην ανασυγκρότηση της αριστεράς", δήλωσε ο πρώην υπουργός του Φρανσουά Ολάντ, που θέλει το κίνημά του να είναι ένα "από τα δοκάρια πάνω στα οποία πρέπει να ανασυγκροτηθεί η Αριστερά".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.