Έγκλημα 18χρονης Ειρήνης στην Πετρούπολη: «Είχα πάρει δύο κουτιά ψυχοφάρμακα, δε θυμάμαι τίποτα» λέει ο πατέρας

Έγκλημα 18χρονης Ειρήνης στην Πετρούπολη: «Είχα πάρει δύο κουτιά ψυχοφάρμακα, δε θυμάμαι τίποτα» λέει ο πατέρας

«Πλήρη καταλογισμό» είδε πίσω από την αποτρόπαια δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης από τον ίδιο τον πατέρα της, μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη,τον Αύγουστο του 2017, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας που δικάζει την υπόθεση.

Εισηγήθηκε σήμερα την καταδίκη του 56χρονου «πατέρα» για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό, πράξεις τις οποίες τέλεσε «με πλήρη καταλογισμό».

«Ο κατηγορούμενος ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του που ούτε μια φορά δε δίστασε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος κατέρριψε και τον ισχυρισμό της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ότι πάσχει από ψυχική νόσο. Όπως τόνισε στην πρόταση του , υπάρχει μόνο ένα χαρτί από το Δρομοκαίτειο, στο οποίο ο κατηγορούμενος είχε νοσηλευτεί τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με το οποίο έπασχε από έντονο στρες.

«Από κατάθλιψη -τόνισε ο εισαγγελέας – μπορεί να πάσχει η μισή Ελλάδα, αν όμως όποιος έχει κατάθλιψη σκοτώνει το ίδιο του το παιδί φαντάζεστε που θα είχαμε φτάσει». Σημείωσε μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, καθώς δυο ημέρες πριν είχε στείλει μήνυμα στην πρώην σύζυγό του, που εκείνο το διάστημα βρισκόταν στην Κέρκυρα με το άλλο τους παιδί, προαναγγέλλοντας το δικό του θάνατο και της Ειρήνης. Ένα έγκλημα στο οποίο κατά την εκτίμηση του εισαγγελέα ο δράστης «προέβη από εκδίκηση» στην πρώην σύζυγο του.

Έγκλημα σε τέσσερις πράξεις

«Ο Θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός», τόνισε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ, Νίκος Αντωναράκος, και συνέχισε:

«Ο δολοφόνος προσπάθησε με 4 τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με πυρκαγιά, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντας της το στόμα και τη μύτη .Ήταν μοναδικός του σκοπός να τη σκοτώσει, αφού αδιαφόρησε αν θα πάθει κάτι και ο ίδιος. Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει ο παιδί του που ούτε μια φορά δε διστάζει. Η κοπέλα αντιστάθηκε. Φώναζε βοήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει , ήθελε να ζήσει».

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στην Πετρούπολη: Σοκάρουν οι περιγραφές για τη 18χρονη Ειρήνη – «Υπήρχαν αίματα παντού»

Ακόμα οι εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου , τον οποίο προέβαλλε για πρώτη φορά, ότι την ημέρα του εγκλήματος είχε καταναλώσει δυο κουτιά χάπια.

«Δεν πήρε χάπια, δεν έχασε τις αισθήσεις του και έκανε αυτό που έκανε. Είναι καλός ηθοποιός, ξέρει να ασκεί έλεγχο στους ανθρώπους και χρησιμοποιήσει τα παιδιά του και κυρίως την Ειρήνη για να φέρει πίσω τη σύζυγό του. Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί προέβη στο έγκλημα από εκδίκηση».

«Δεν θυμάμαι τίποτα»

Απ΄την πλευρά του ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε πως πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα,ενώ επίσης για πρώτη φορά σήμερα ανέφερε πως είχε διαβάσει μηνύματα στο κινητό της κόρη του, μεταξύ της Ειρήνης της μητέρας και του φίλου της, στα οποία, κατά τον ίδιο, έλεγαν ότι, ήθελαν απαλλαγούν από εκείνο και να τον “”δώσουν στην αστυνομία” ( καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του λόγω χρεών).

Υποστήριξε χαρακτηριστικά ο 56χρονος: «Πήρα δύο κουτιά χάπια. Γύρισε το μυαλό μου και ο κόσμος όλος. Άρχισα να λέω στην Ειρήνη για τα μηνύματα και δεν τα παραδεχόταν. Δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα».

Ακροατήριο : Την σκότωσες!

Κατηγορούμενος: «Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου…τα φάρμακα τα πήρα όχι για να γίνω επιθετικός στην Ειρήνη αλλά γιατί ήθελα να τελειώσω…Έκανα μεγάλο κακό, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό. Δεν ήξερα τι έκανα από την στιγμή που πήρα τα χάπια. Κανένας δεν είπε στο Δικαστήριο, ότι δεν αγαπώ το παιδί μου, ότι τα ξεχώριζα ή ότι δεν έκανα τα πάντα γί αυτά!»

Εισαγγελέας : Μήπως το ότι η πρώην σύζυγος σας πήγε στην Κέρκυρα, αυτή η φυγή της, σας δημιούργησε μένος;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ακόμα και η πρώην σύζυγος μου δεν είπε οτι δεν ήμουν σωστός απέναντι μου στο παιδί μας ή βίαιος.

Εισαγγελέας : Έχετε μετανιώσει;

Κατηγορούμενος : Θέλω να πάω δίπλα της.

Εισαγγελέας : Κρίνετε ότι εσείς σκοτώσατε την κόρη σας;

Κατηγορούμενος : Αυτό φαίνεται.

Εισαγγελέας : Την αγαπούσατε;

Κατηγορούμενος : Πάρα πολύ.

Η διαδικασία διακόπηκε για τις 10 Δεκεμβρίου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter