Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Στον ανακριτή την Τετάρτη ο 16χρονος – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Στον ανακριτή την Τετάρτη ο 16χρονος – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας

Στον ανακριτή ανηλίκων θα οδηγηθεί αύριο, Τετάρτη ο 16χρονος από το Λουτράκι που παραδόθηκε χθες το βράδυ στην αστυνομία για το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

Σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού.

Το βράδυ της Δευτέρας, προσήχθησαν στον ανακριτή ανηλίκων και η 15χρονη κόρη του θύματος με τον επίσης κατηγορούμενο 17χρονο φίλο της από τη Ρουμανία. Και οι δύο ζήτησαν κι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. Ο 17χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και η 15χρονη της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία της μητέρας της.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία. Όπως προέκυψε οι δύο ανηλικοί, η 15χρονη κόρη της και ο 17χρονος φίλος της, είχαν προσπαθήσει δύο φορές να δολοφονήσουν την άτυχη γυναίκα πριν τελικά να την σκοτώσουν με μαχαίρι το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 17χρονος φίλος της από τη Ρουμανία, ο οποίος είχε απασχολήσει τις Αρχές για διάφορες εγκληματικές πράξεις, φέρεται να κατέθεσε ότι ο ίδιος και η 15χρονη ζήτησαν βοήθεια από 16χρονο φίλο τους, για να σκοτώσουν την 50χρονη. Μάλιστα, του υποσχέθηκαν ότι θα του έδιναν χρήματα για τον σκοπό αυτό. Ο ίδιος φέρεται να έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο της 50χρονης ενώ εκείνη κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο και τότε ο 16χρονος συνεργός του τη μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμα καταλήξει εάν τελικά ο 16χρονος ήταν αυτός που μαχαίρωσε στο λαιμό και στο πρόσωπο την 50χρονη ή ο 17χρονος. Το βέβαιο είναι ότι χρησιμοποίησαν τη λεγόμενη «πεταλούδα» (αναδιπλούμενο μαχαίρι). Ο 17χρονος Ρουμάνος είπε ότι «την ακινητοποιήσαμε μαζί με τον 16χρονο αλλά εγώ δεν είχα τη δύναμη να τη σκοτώσω. Ο 16χρονος πήρε την πεταλούδα και το έκανε».

Η κοπέλα από την πλευρά της υποστήριξε ότι ήταν στο διπλανό δωμάτιο και δεν αντέδρασε καθόλου στη δολοφονία.

Μετά το έγκλημα μάλιστα, η 15χρονη και ο φίλος της άρπαξαν την κάρτα της μητέρας της και έκαναν αναλήψεις από διάφορα ATM.

«Με κακομεταχειριζόταν…»

Πάντως η 15χρονη κόρη της άτυχης γυναίκας συνεχίζει να υποστηρίζει πως η κακομεταχείριση της μητέρας της ήταν το κίνητρο της δολοφονίας. «Με κακομεταχειριζόταν. Η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη. Ήμουν ακραία απελπισμένη και έφθασα στο αμήν. Όμως δεν είχα τη δύναμη να τη σκοτώσω. Ήταν μάνα μου και δεν μπορούσα να το κάνω…». Με αυτά τα λόγια η 15χρονη προσπάθησε να δικαιολογήσει της πράξη της.

Η 15χρονη φέρεται να κατέθεσε στην Αστυνομία ότι η 50χρονη της φερόταν για πολύ καιρό άσχημα και δεν άντεχε να ζει μαζί της. Όπως είπε στους αστυνομικούς, η μητέρα της είπε κάποια στιγμή ότι θα την κλείσει σε αναμορφωτήριο.

Πάνω από 20 μαχαιριές δέχτηκε η 50χρονη

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δέχτηκε περισσότερες από 20 μαχαιριές. Η 15χρονη και ο 17χρονος φαίνεται πως σχεδίαζαν σύμφωνα με τις αρχές πάνω από ένα μήνα τη δολοφονία της 50χρονης. Αρχικά αγόρασαν χάπια, τα έριξαν στον καφέ της 50χρονης χωρίς όμως να ολοκληρωθούν τα άγρια σχέδιά τους. Η επόμενη απόπειρά τους έγινε με δηλητήριο και όταν απέτυχαν και με αυτόν τον τρόπο δολοφονίας, το βράδυ της Παρασκευής φώναξαν τον 16χρονο φίλο τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter