Έγκλημα στο Κορωπί: Τι υποστήριξε στο δικαστήριο ο άνδρας – «μήλον της έριδος»

Έγκλημα στο Κορωπί: Τι υποστήριξε στο δικαστήριο ο άνδρας – «μήλον της έριδος»

Μερίδιο ευθύνης για το έγκλημα που σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του, που είδαν την μητέρα τους να δολοφονείται από την ερωτική σύντροφο του πατέρα τους, ανέλαβε καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο της κατηγορουμένης για τον φόνο, ο άντρας – “μήλο της έριδος” για τις δύο γυναίκες.

Ο πρώην σύζυγος της 35χρονης, Θεοδώρας Παπασπαλά, που δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2016 μέσα στο ίδιο της το σπίτι από την ερωμένη του με την οποία επίσης είχε αποκτήσει δύο παιδιά, και που τώρα αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης ,καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο του δεύτερου βαθμού είπε χαρακτηριστικά:

«Εγώ φταίω που δεν ξεκαθάριζα τη θέση μου. Τα μπέρδεψα πολύ τα πράγματα και γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Μια γυναίκα στο χώμα και η άλλη σε αυτή θέση».

Ο μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεση του με εξομολογητική διάθεση λέγοντας: «Εύχομαι να μην βρεθεί κανείς στη θέση μου. Κρίμα η Θεοδώρα. Μέχρι να γνωρίσω την κατηγορουμένη όλα ήταν καλά στον γάμο μας. Εγώ βέβαια δεν ήμουν και άγιο παιδί …γύρναγα. Και πριν γνωρίσω την κατηγορουμένη… Μη λέμε ψέματα».

Όταν όμως γνώρισε έπειτα από 15 χρόνια γάμου την κατηγορουμένη άρχισαν οι μεγάλοι καβγάδες με την σύζυγο του.

«Είχα μπλέξει με την κατηγορουμένη και είχα κάνει και παιδιά μαζί της. Ήταν φυσιολογικό να αντιδρά η Θεοδώρα. Όμως και με την κατηγορουμένη τσακωνόμασταν, γιατί εγώ δεν έφευγα από την γυναίκα μου να μείνω μαζί της. Όταν ήμουν σε διάσταση με την Θεοδώρα οι δυο γυναίκες βρέθηκαν στο συνεργείο μου και χτυπήθηκαν. Τσακώθηκαν μέσα στο μαγαζί. Ντρέπομαι να πω τι έλεγαν…».

Πρόεδρος: Ντρέπεστε; Εδώ χάθηκε μια ζωή….

Μάρτυρας: Η Θεοδώρα έλεγε π… την κατηγορουμένη και ότι της διέλυσε το σπίτι. Η άλλη της έλεγε φύγε από εδώ.

Η Θεοδώρα δεν ήθελε να χωρίσουμε. Η Νικολέτα δεν ήθελε να φύγω από εκείνη. Και γινότανε χαμός. Η Θεοδώρα με αγαπούσε πολύ, όλα μου τα είχε συγχωρέσει. Τώρα αν έκανα εγώ βλακεία και διέλυσα δύο σπίτια τι να πω;”

Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη σας δημιουργούσε προβλήματα;

Μάρτυρας: Μας απειλούσε….

Πρόεδρος: Πότε ηρέμησαν τα πράγματα;

Μάρτυρας: Τον Αύγουστο του 2015 όταν πήγα να μείνω μαζί της , μέχρι που έγινε αυτό που έγινε.

“Διέλυσα δύο σπίτια”

«Εκείνη την ημέρα – είπε ο μάρτυρας για την ημέρα της δολοφονίας – ήρθε η Νικολέτα στο συνεργείο, της είπα να φύγει και να πάει σπίτι. Μετά από πέντε με δέκα λεπτά με πήρε ο γιος μου και μου είπε έλα στο σπίτι σκοτώνονται. Έτρεξα. Βλέπω την Θεοδώρα στα γόνατα και τη Νικολέτα να την κρατάνε τα παιδιά .Την πλάκωσα τα σκαμπίλια. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει,ότι είχε μαχαίρι. Εγώ ξαφνικά είδα αίματα στη Θεοδώρα. Η Νικολέτα έφυγε και εγώ πήρα και μια πέτρα για να της πετάξω. Έβαλε αμέσως την Θεοδώρα στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο κέντρο Υγείας. Σε όλη τη διαδρομή μιλούσαμε. Ελάτε στη θέση μου εκείνη την ημέρα. Η Θεοδώρα δεν ήταν κοπέλα του καβγά. Η Νικολέτα ήταν τσαμπουκαλού…».

Πρόεδρος: Τι ζητούσε η κατηγορουμένη από το θύμα;

Μάρτυρας: Νόμιζε ότι εγώ θα γυρνούσα πίσω στη Θεοδώρα. Ζητούσε να μην με ενοχλεί .Διέλυσα δυο σπίτια…

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε για αυτό;

Μάρτυρας: Τίποτα δεν έκανα για αυτό έγιναν όλα .Η μια στο χώμα και η άλλη στη φυλακή. Δεν ήθελα να έρθω στη δίκη…

Πρόεδρος: Ντρέπεστε; Εδώ χάθηκε ένας άνθρωπος …Εσείς θα έπρεπε να είστε από τους πρώτους εδώ…

Μάρτυρας: Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Τα παιδιά είναι όλα χάλια.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κατηγορουμένη για το πώς έγιναν τα πράγματα;

Μάρτυρας: Όχι…

Πολιτική Αγωγή: Οι μάρτυρες λένε ότι η Θεοδώρα δεν ήθελε επανασύνδεση μαζί σας.

Μάρτυρας: Είναι ψέμα. Ήθελε να τα βρούμε..

Πολιτική Αγωγή: Και τότε γιατί έβγαζε διαζύγιο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter