“Εγκληματική ενέργεια” και “πράξη φασιστικού μίσους” ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia (Video)

“Εγκληματική ενέργεια” και “πράξη φασιστικού μίσους”  ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia (Video)

Ως εγκληματική ενέργεια, που θα μπορούσε να έχει και τραγικό απολογισμό, δηλαδή νεκρούς χαρακτηρίζεται ο εμπρησμός του διατηρητέου κτιρίου επί της Λεωφόρου Στρατού, χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το “Μακεοδνικό”, σε ανακοίνωση της κατάληψης Libertatia που στεγαζόταν στον χώρο.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η στάση της αστυνομίας, γιατί “καθόλη τη διάρκεια της επίθεσης έξω από την κατάληψη βρίσκονταν τόσο ασφαλίτες όσο και κλούβα των ΜΑΤ σταθμευμένη παραδίπλα, οι οποίοι και κάλυπταν την επίθεση χωρίς να παρέμβουν”.

“Ας μην ξεγελιέται ο κόσμος: οι επιθέσεις αυτές και ο εμπρησμός του κτιρίου δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την “κάλυψη” του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Εκεί πήγαιναν και από εκεί γυρνούσαν. Όλες οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες καλούσαν εκεί, αλλά κανείς δεν νοιάστηκε για το γεγονός αυτό, προσφέροντάς τους κοινωνική νομιμοποίηση και δημόσιο χώρο για να εκφραστούν και να δράσουν” τονίζεται σχετικά.

Τέλος, στην ανακοίνωση καλείται ο κόσμος να συμμετέχει σε συγκέντρωση και πορεία, σήμερα στις 6 το απόγευμα, έξω από την κατάληψη Libertatia “για να μη μείνουν αναπάντητες οι φασιστικές επιθέσεις”.

Ανακοίνωση για τα γεγονότα έβγαλε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι “η επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο και ο εμπρησμός της κατάληψης LIBERTATIA αποτελούν δολοφονικές πράξεις φασιστικού μίσους με παρακρατικά χαρακτηριστικά που επιδιώκουν να σπείρουν το φόβο”. “Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επιμένουμε και θα επιμείνουμε μέχρι τέλος σε μια συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των λαών των Βαλκανίων και όλης της Ευρώπης. Σε κάθε εθνικιστική φωνή , σε κάθε ακροδεξιά πράξη βίας θα αντιπαραβάλλουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, τη διασφάλιση της ειρήνης. Διεκδικούμε μια κοινή λύση που θα σέβεται την ιστορία ως επιστημονικά τεκμηριωμένη πραγματικότητα και θα διασφαλίζει σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών” καταλήγει η ανακοίνωση.

Χθες, περίπου 10 άτομα έσπασαν την εξώπορτα και εισέβαλαν στο κτίριο. Εκεί πέταξαν πυρσούς και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα το παλιό κτίριο να λαμπαδιάσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Όταν ήρθε η Πυροσβεστική ήταν αργά, καθώς κατέρρευσε και η στέγη του κτιρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter