Εγκληματική ενέργεια πίσω από την βλάβη στο αεροσκάφος της Μέρκελ;

Εγκληματική ενέργεια πίσω από την βλάβη στο αεροσκάφος της Μέρκελ;

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ αφού το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε και την μετέφερε στην Αργεντινή για την Σύνοδο Κορυφής της G20 παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό τεχνικό πρόβλημα αφού το σύνολο του συστήματος επικοινωνίας με το έδαφος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

Τελικά το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και έτσι δεν κινδύνεψε κανείς. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι αν πρόκειται για ένα απλό πρόβλημα στο αεροσκάφος ή αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με την γερμανική Πολεμική Αεροπορία δεν υπάρχει καμιά υποψία εγκληματικής ενέργειας.

«Πρόκειται για τυποποιημένο έλεγχο του ραδιοεξοπλισμού που απέτυχε» επισήμανε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ωστόσο, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Rheinische Post αναφέρει πως σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας, η κυβέρνηση ελέγχει αν το περιστατικό έχει «ποινικό υπόβαθρο» και πρόσθεσε ότι οι ερευνητές θα στραφούν «προς όλες τις κατευθύνσεις» μετά από ένα τέτοιο περιστατικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ όταν το κυβερνητικό αεροσκάφος Air Force A340 απογειώθηκε από το Βερολίνο με προορισμό την Αργεντινή. Σύμφωνα με την Die Welt, 20 λεπτά μετά την απογείωση ο πιλότος έστειλε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, ο οποίος αναφέρει ότι τα συστήματα επικοινωνίας ήταν εκτός λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Πολύ σοβαρή βλάβη στο αεροσκάφος που μετέφερε την Μέρκελ στην Αργεντινή

Ένα τέτοιο περιστατικό θεωρείται επικίνδυνο και δίνεται σήμα έκτακτης ανάγκης στην αεροπορία . Ως εκ τούτου, οι πιλότοι αποφάσισαν αμέσως να σταματήσουν την πτήση προς την Αργεντινή και πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης.

Όταν το A340 τελικά έφτασε στην Κολωνία, παρουσιάστηκε άλλο ένα πρόβλημα: Καθώς το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή, μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου, το αεροσκάφος μακρινών αποστάσεων έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα. Επειδή είχε καταναλώσει λίγη κηροζίνη από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία, το προβλημα στην προσγείωση ήταν ακόμα σοβαρό . Το αποτέλεσμα: το σύστημα πέδησης υπερθέρμανθηκε – και η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η συνολική κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που ο υπουργός Άμυνας Ουρσουλα φον ντερ Λαγεν Ursula ενημερώθηκε αμέσως μετά την βλάβη του ραδιοσυστήματος. Για αρκετές ώρες προσπάθησε, μεταξύ άλλων, να βρει ένα άλλο αεροσκάφος για την Καγκελάριο μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών . Ωστόσο, δεν βρέθηκαν αεροπορικές εταιρείες που διέθεταν αεροσκάφη υπερατλαντικών πτήσεων με εξοπλισμό VIP στην ΕΕ .

Η Μέρκελ πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Εκεί δήλωσε για το περιστατικό: «Μπορώ να πω μετά τα γεγονότα, υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter