Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στις 8 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στις 8 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Στις 8 Απριλίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κραουτς τον Μάιο του 2021 στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος πιλότος που είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2021, παραπέμπεται να δικαστεί για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίησης ζώου αλλά και της ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης για πάνω από ένα μήνα προσπαθούσε να παραπλανήσει τις Αρχές αποδίδοντας τη δολοφονία σε ληστές που δήθεν είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Με το βούλευμά τους, οι δικαστές, που ομόφωνα αποφάσισαν την παραπομπή του, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που ανέλυσε το έγκλημα αλλά και τη συμπεριφορά του δράστη, απορρίπτοντας κάθε ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί ψυχικής φόρτισης που τον κατέβαλε λόγω επιθετικής συμπεριοφοράς της μητέρας της κόρης του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα μάλιστα «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της».

Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας φέρεται να περιγράφει αναλυτικά τους παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το δράστη. «Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» ήταν τα στοιχεία του εγκλήματος που καταδεικνύουν, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, την ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά την οποία ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter